fbpx
Search
Close this search box.

Vedran Uglešić

Prof. dr.sc. Vedran Uglešić, dr. med. dent., spec. maksilofacijalne kirurgije

Vanjski suradnik
Prof. dr.sc. Vedran Uglešić, dr. med. dent., spec. maksilofacijalne kirurgije

Prof. dr. sc. Vedran Uglešić pročelnik je Katedre za maksilofacijalnu kirurgiju Stomatološkog fakulteta u Zagrebu i pročelnik Odjela za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju lica Klinike za kirurgiju lica, čeljusti i usta.

Medicinski fakultet završio je u Zagrebu. Na Klinici za kirurgiju lica, čeljusti i usta radi od 1986., a specijalistički ispit iz maksilofacijalne kirurgije položio je 1990. godine. Magistrirao je i doktorirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Član je Hrvatskog društva za maksilofacijalnu, plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju glave i vrata te Europskog udruženja za kraniomaksilofacijalnu kirurgiju.

Redovni je profesor u  trajnom zvanju Maksilofacijalne kirurgije na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu, kao i na Medicinskom fakultetu u Mostaru.

Usavršavao se u zemlji i inozemstvu:

  • Plastic Surgery, St. Lawrence Hospital, Chepstow, UK, od 1991. do 1992.
  • Microsurgery Course, Norwich Hospital, London, UK, 1992.
  • British Postgraduate Medical Federation Advanced Course in Plastic Surgery on Facial Plastic Reconstruction, Cardiff, 1992.
  • Plastic Surgery, Royal London Hospital, London, UK, 1994.
  • Principles of facial reconstruction. American Academy of Facial Plastic and Reconstruction Surgery, Zagreb, October 1994.
  • Rhinoplasty Course, Wiener Neustadt, 1996.
  • University Hospital, Seattle, US, ENT department, 1999.
  • Johanns Spital, Landesklinik für Mund, Kiefer und Gesichtschirurgie Krankenhause, Salzburg, 1999.
 

Održao je više od 100 predavanja na temu estetske kirurgije po cijelome svijetu, ali i publicirao preko 30 radova u zemlji i inozemstvu. Prof. Uglešić pokriva cijeli spektar kirurgije glave i vrata uključujući estetsku, rekonstruktivnu i tumorsku kirurgiju.

Područje posebnog interesa: estetska kirurgija glave i vrata, deformiteti kostiju lica, rekonstrukcijska kirurgija glave i vrata, posttraumatski deformiteti lica i tumorska kirurgija glave i vrata.