fbpx

Estetika i protetika

Poklonite si najljepši osmijeh

Ljubav prema ljepoti je ukus, a stvaranje ljepote je umjetnost koju svakodevno živimo.

Zubne proteze

Zubna proteza postaje opcija kada zbog specifične situacije u ustima fiksni protetski radovi i implanto-protetska terapija nisu metode izbora ili kao ekonomičnije rješenje.

Zubne proteze mogu biti i prijelazna opcija za pacijente koji su u postupku kompleksnije implanto-protetske rehabilitacije. Kod takvih pacijenata potpuna proteza može služiti i kao sredstvo za planiranje konačnog izgleda zuba.

Proteze mogu biti potpune (totalne) ukoliko nedostaju svi zubi i djelomične (parcijalne) ukoliko nedostaju pojedini zubi. Akrilatna totalna proteza zamjena je za zube kod potpuno bezubih pacijenata. Sastoji se od baze proteze na kojoj su postavljeni zubi.

Djelomične proteze izrađuju se u slučajima nedostatka jednog ili više zuba. U konstrukciji ima retencijske elemente kojima je pričvršćena za preostale zube i elemente koji se upiru o zube i ravnomjerno prenose sile. Varijante sa specijalnim kopčama (attachmentima) koje omogućuju nevidljivo vezanje za ostale zube daju dojam neprekinutog zubnog luka.

Razlikuju li se zubne proteze?

Uz suvremene metode dijagnostike i izrade, pažljivu manipulaciju te suvremene smjernice za izradu, proteze mogu biti dobra zamjena za prirodne zube. Zubne proteze, ukoliko adekvatno napravljene, mogu biti prirodnog izgleda i ugodne za nošenje.

Razlike između proteza mogu biti ogromne, jednako kao i između doktora koji ih stvaraju. S ponosom ističemo posebnu metodologiju izrade proteza koju baštinimo od dr. Mire Jukić-Lauc koja je čitav niz godina bila vodeći stručnjak u izradi zubnih proteza. Zbog toga što poštujemo tradicionalna pravila i svakoj protezi pristupamo potpuno individualno, naši pacijenti dugo godina zadovoljno nose svoje nove i lijepe zube.

Europen Union

Europska unija.
Zajedno do fondova EU

Strukturnifondovi
Strukturnifondovi

Projekt “Prezentacijska stranica stomatološke poliklinike APOLONIJA” sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Pročitaj više