fbpx

3D skeniranje zuba

Većina ljudi koji su prošli proceduru uzimanja otisaka ne vesele se previše sljedećem. Ovaj postupak najmanje vole djeca, međutim donedavno je bio neizbježan dio ortodontske i protetske dijagnostike.

Nasreću, napredak tehnologije omogućio nam je da ovaj postupak polako počnemo stavljati iza sebe.

3D tehnologija skeniranja zuba omogućuje precizno uzimanje digitalnog otiska bez osjećaja neugode.

Digitalno skeniranje zadnjih godina u stomatologiji sve je popularniji iz razloga što se tehnologija vrlo brzo razvija te su 3D skenovi često puno precizniji od standardnih otisaka.

Intraoralno skeniranje

Ova tehnologija bazira se na skeneru koji iz različitih kutova snima zube te na naprednom softveru koji sve te informacije povezuje i može kreirati 3D model zubi.

Skeniranje zuba izuzetno je brzo i ugodno, a ono što pacijenti najviše vole je što odmah nakon skeniranja zuba mogu vidjeti taj isti sken na velikom ekranu.

Stomatološka poliklinika Apolonija, Zagreb centar: skeniranje zubi intraoralnim skenerom.
Skeniranje zubi intraoralnim skenerom.

Korak dalje koji nam digitalna tehnologija pruža je i činjenica da na ovaj način pacijenta možemo puno kvalitetnije “pratiti” jer u svakoj fazi možemo uzeti sken te imati 3D model koji ostaje trajno pohranjen u bazi.

Brži i precizniji radni procesi

Vrlo bitna prednost 3D modela je i što ubrzava komunikaciju s dentalnom tehnikom. Zahvaljujući skeniranju zuba i mogućnosti slanja velikih datoteka u samo par minuta 3D model stiže u dentalnu tehniku i spreman je za rad.

Na ovaj način ubrzana je komunikacija između stomatologa i tehničara a rezultat je brža izrada protetskih radova.

Bolja komunikacija s pacijentom

Osim brzine, 3D skeniranje i softveri pomažu nam u komunikaciji s pacijentom kada razgovaramo o ciljevima ortodontske terapije.

Kada je model u digitalnom obliku, vrlo je jednostavno u softveru napraviti simulaciju koja pacijentu vjerno prikazuje rezultat nakon ortodontske terapije.

Stomatološka poliklinika Apolonija spaja tradiciju dugu 50 godina s najsuvremenijim protokolima liječenja i vrhunskom tehnologijom.

Pristupamo individualno svakom svom pacijentu.

Obratite nam se s povjerenjem.