fbpx

Tomislav Lauc

Izv. prof. dr. sc. Tomislav Lauc, dr. med. dent., spec. ortodoncije

Ravnatelj poliklinike

Prof. Tomislav Lauc diplomirao je 1997. godine na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu, a sljedeće godine upisuje poslijediplomski studij na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu iz ortodoncije i poslijediplomski studij na Prirodoslovno – matematičkom fakultetu u Zagrebu iz antropologije. Magistrirao je i doktorirao iz područja antropologije i ortodoncije, a specijalistički ispit iz ortodoncije položio je 2005. godine.

Predaje na Studiju antropologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu, a gostujući je profesor na Stomatološkom fakultetu u Sarajevu.

Predsjednik je Hrvatskog društva ortodonata HLZ i član Središnjeg odbora European Academy of Dento- Maxillo- Facial- Radiology. Gostujući je član najrenomiranijeg ortodontskog društva Angle Society of Europe kao i Američkog društva ortodonata (American Association of Orthodontists).

Glavni je urednik međunarodnog znanstvenog časopisa South European Journal of Orthodontics and Dentofacial Research (SEJODR) i recenzent i član uređivačkih odbora nekoliko znanstvenih časopisa. Autor je 30 originalnih znanstvenih i preglednih radova u međunarodnim znanstvenim časopisima i 50 kongresnih priopćenja.

Predsjednik je ili član 45 organizacijskih ili znanstvenih odbora međunarodnih znanstvenih ili stručnih skupova. Koautor je 6 znanstvenih knjiga. Nagrađen je s više znanstvenih nagrada uključujući i prestižnu međunarodnu nagradu Ambasador of Excellence i američkom Dahlberg Award. Stalni je sudski vještak za područje stomatologije.

Osim ortodoncije, usavršavao se u područjima implantologije koju predaje na Specijalističkom studiju dentalne implantologije na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu, području liječenja poremećaja čeljusnog zgloba, bioregenerativne kirurgije, 3D dijagnostike i estetske rehabilitacije koja su također predmet njegovog djelovanja i specijalnosti.

Neiscrpna snaga, rad i predanost, entuzijazam, marljivost, a istovremeno ljudskost, empatija i osjećajnost prema pacijentima pomiču ga uvijek barem jedan korak ispred svog vremena. Sve to ga istovremeno čini nepresušnim uzorom, potporom i vodiljom za sve suradnike koji su s ponosom članovi njegovog tima.

Područje rada: veliki i složeni multidisciplinarni stomatološki zahvati, ortodoncija, dentalna implantologija, 3D dijagnostika i terapija, digitalna stomatologija, oralna kirurgija.