fbpx
Search
Close this search box.

Tomislav Lauc

Izv. prof. dr. sc. Tomislav Lauc, dr. med. dent., spec. ortodoncije

Ravnatelj poliklinike

Prof. Tomislav Lauc diplomirao je 1997. godine na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu, a sljedeće godine upisuje poslijediplomski studij na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu iz ortodoncije i poslijediplomski studij na Prirodoslovno – matematičkom fakultetu u Zagrebu iz antropologije. Magistrirao je i doktorirao iz područja antropologije i ortodoncije, a specijalistički ispit iz ortodoncije položio je 2005. godine.

Predaje na Studiju antropologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu, a gostujući je profesor na Stomatološkom fakultetu u Sarajevu.

Predsjednik je Hrvatskog društva ortodonata HLZ i član Središnjeg odbora European Academy of Dento- Maxillo- Facial- Radiology. Gostujući je član najrenomiranijeg ortodontskog društva Angle Society of Europe kao i Američkog društva ortodonata (American Association of Orthodontists).

Glavni je urednik međunarodnog znanstvenog časopisa South European Journal of Orthodontics and Dentofacial Research (SEJODR) i recenzent i član uređivačkih odbora nekoliko znanstvenih časopisa. Autor je 30 originalnih znanstvenih i preglednih radova u međunarodnim znanstvenim časopisima i 50 kongresnih priopćenja.

Predsjednik je ili član 45 organizacijskih ili znanstvenih odbora međunarodnih znanstvenih ili stručnih skupova. Koautor je 6 znanstvenih knjiga. Nagrađen je s više znanstvenih nagrada uključujući i prestižnu međunarodnu nagradu Ambasador of Excellence i američkom Dahlberg Award. Stalni je sudski vještak za područje stomatologije.

Osim ortodoncije, usavršavao se u područjima implantologije koju predaje na Specijalističkom studiju dentalne implantologije na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu, području liječenja poremećaja čeljusnog zgloba, bioregenerativne kirurgije, 3D dijagnostike i estetske rehabilitacije koja su također predmet njegovog djelovanja i specijalnosti.

Neiscrpna snaga, rad i predanost, entuzijazam, marljivost, a istovremeno ljudskost, empatija i osjećajnost prema pacijentima pomiču ga uvijek barem jedan korak ispred svog vremena. Sve to ga istovremeno čini nepresušnim uzorom, potporom i vodiljom za sve suradnike koji su s ponosom članovi njegovog tima.

Područje rada: veliki i složeni multidisciplinarni stomatološki zahvati, ortodoncija, dentalna implantologija, 3D dijagnostika i terapija, digitalna stomatologija, oralna kirurgija.