fbpx
Search
Close this search box.

Liječenje čeljusnog zgloba

U Stomatološkoj poliklinici Apolonija godinama uspješno liječimo poremećaje čeljusnog zgloba. U tretiranju bolesti čeljusnog zgloba i žvačnih mišića primjenjujemo suvremen pristup, dijagnostike, preko analize mehanizama i uzroka bolova pa do izrade stabilizacijskih udlaga i primjene ostalih metoda smanjenja tegoba.

Što ćete doznati u ovom članku?

U ovom članku pročitajte o sljedećim temama:

Simptomi i znakovi poremećaja funkcije čeljusnog zgloba

Bolovi, klikovi i zvukovi u području čeljusnog zgloba, otežano otvaranje ili zatvaranje čeljusti, pa čak i intenzivni bolovi, narušena ravnoteža i glavobolje, sve to mogu biti simptomi poremećaja funkcije čeljusnog zgloba.

Stomatološka poliklinika Apolonija, Zagreb centar: anatomski prikaz čeljusnog zgloba.
Anatomski smještaj čeljusnog zgloba.

Riječ je o vrlo učestalom uzroku bolova usta i lica. Unatoč tome, vrlo je rašireno uvjerenje kako je riječ o prirodnom stanju koje se ne može ili ne treba liječiti. Time se liječenje i ublažavanje simptoma odgađa, što dovodi do još većih problema sa čeljusnim zglobom.

Trebate li liječenje čeljusnog zgloba?

Promislite imate li neke od sljedećih simptoma i koliko su ozbiljni.

Glavobolja i bolovi lica

Ponekad su glavobolja i bolovi lica zapravo znak poremećaja funkcije čeljusnog zgloba. Znaju se javljati bolovi čela, sljepoočnica, pa i migrene.

Također ih znaju pratiti bol i zvonjava u ušima, ali i bol očiju u pozadini očnih jabučica. Više o ovim simptomima i kako ih ublažiti potražite na našoj web-stranici [LINK WEB “Bolovi lica i čeljusti”].

Stomatološka poliklinika Apolonija, Zagreb centar: bolovi i nelagoda u čeljusnom zglobu, ali drugim dijelovima lica i vrata uobičajeni su simptomi poremećaja funkcije čeljusnog zgloba.
Bolovi u čeljusti i vratu česti su simptomi poremećaja funkcije čeljusnog zgloba.

Osjećate li otežano otvaranje i zatvaranje čeljusti, uz prateće bolove ne odgađajte pregled čeljusnog zgloba.

Poliklinika Apolonija već dugi niz godina uspješno liječi poremećaje rada čeljusnog zgloba.

Obratite nam se s povjerenjem za savjet ili nam pošaljite pitanje.

Obavite stručni pregled bez napuštanja svog doma!

Nudimo Vam virtualni stomatološki pregled. Doznajte više!

Klikovi i zvukovi u području čeljusnog zgloba

Različiti zvukovi i klikovi, pucketanja, škljocanje ili preskakanje u čeljusnom zglobu vrlo su raširena i česta pojava kod osoba koje imaju poremećaj funkcije čeljusnog zgloba.

Dijele se na zvukove drobljenja (krepitacije) i klikove, koji nastaju kao rezultat pomaka zglobnih pločica. Nije svaki zvuk ujedno znak za opasnost, međutim, ako ih prate bol i otežano otvaranje čeljusti, sigurno će zahtijevati terapiju.

Više informacija o klikovima i zvukovima te liječenju čeljusnog zgloba potražite na našoj web-stranici [LINK WEB “Bolovi i klikovi u čeljusti i kako ih liječiti”].

Bruksizam ili škripanje zubima

Ako patite od bruksizma, to jest nesvjesnog stiskanja čeljusti i čestog škripanja ili škrgutanja zubima, spadate u rizičnu skupinu za oboljenja čeljusnog zgloba.

Možda niste svjesni da patite od bruksizma? Bruksizam se često događa tijekom sna, pa je osoba ponekad nesvjesna da škripi zubima. Postoji niz znakova, promjena i simptoma koji prate bruksizam. Doznajte više o bruksizmu na našoj web-stranici [LINK WEB “Bruksizam”].

Ako Vas bilo koje od navedenih stanja ometa u svakodnevnom životu i radu te smanjuje kvalitetu življenja, nema nikakve sumnje da Vam je potrebno liječenje čeljusnog zgloba.

Liječenje čeljusnog zgloba

Nakon temeljite dijagnostike i funkcijske analize naš prvi cilj u liječenju čeljusnog zgloba bit će ublažiti simptome, osobito bolna stanja. Kako bismo to mogli moramo prvo utvrditi izvor boli.

Liječenje koje slijedi obično traje nekoliko mjeseci, a kako bi ono bilo uspješno od presudne je važnosti Vaše maksimalno zalaganje. Naime, najčešći uzrok poremećaja funkcije čeljusnog zgloba je stres. Stoga, osim pridržavanja svih terapijskih savjeta morat ćete raditi i na tome da se opustite.

U poliklinici Apolonija slijedimo protokol liječenja čeljusnog zgloba koji se sastoji od 4 koraka:

  • Detaljna dijagnostika
  • Postupci uklanjanja funkcijskih podražaja i smanjenje podražljivosti sustava.
  • Kratkoročna relaksirajuća terapija udlagom ili aqualiserom.
  • Dugoročna korektivna i rekonstrukcijska terapija.

Liječenje čeljusnog zgloba u poliklinici Apolonija vodi izv. prof. dr. sc. Tomislav Lauc, čije područja rada i usavršavanja jest, između ostalog, i liječenje bolnih stanja čeljusti.

Detaljan opis liječenja čeljusnog zgloba u Stomatološkoj poliklinici Apolonija potražite na našoj web-stranici [LINK WEB “Liječenje čeljusnog zgloba”].

Jeste li doznali ono što Vas zanima?

U ovom članku doznali ste neke informacije o poremećaju funkcije čeljusnog zgloba, njegovim simptomima i liječenju. Možda Vas zanima više detalja o sljedećim temama:

  • Bolovi lica i čeljusti
  • Bruksizam
  • Klikovi i zvukovi u čeljusnom zglobu
  • Liječenje čeljusnog zgloba
  • Rezultati liječenja čeljusnog zgloba

Naša poliklinika spaja pola stoljeća tradicije i kvalitete, s najvišim estetskim i zdravstvenim standardima u stomatologiji.

Vjerujemo da možemo riješiti i Vaše tegobe nastale poremećajem rada čeljusnog zgloba.

Obratite nam se s povjerenjem za savjet ili nam pošaljite pitanje.

Obavite stručni pregled bez napuštanja svog doma!

Nudimo Vam virtualni stomatološki pregled. Doznajte više!