fbpx

Obavijest o kolačićima Stomatološke poliklinike Apolonija

Više informacija o kolačićima

Stomatološka poliklinika Apolonija nastoji Vaš doživljaj na mreži i interakciju učiniti što je moguće informativnijima i bolje prilagođenima. Kako bismo to postigli, koristimo kolačiće ili slične tehnike. Smatramo da je važno da znate koje kolačiće koristi naše web-mjesto i u koje svrhe. To će pomoći u zaštiti vaše privatnosti, istovremeno osiguravajući što bolju prilagođenost našeg web-mjesta korisnicima.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se spremaju na terminalnu opremu (računalo ili mobilni uređaj) kada posjetite određena web-mjesta. Stomatološka poliklinika Apolonija može koristiti slične tehnike, kao što su pikseli, web-pratilice, otisci prsta za uređaj itd. U svrhu dosljednosti, sve te tehnike zajedno zvat će se “kolačići”.

Zašto se kolačići koriste?

Kolačići se mogu koristiti u razne svrhe. Prije svega, kolačići mogu biti potrebni za pravilno funkcioniranje web-mjesta. Na primjer, bez kolačića bi web-mjestu bilo teško memorirati da ste se prijavili. Ti se kolačići zovu obavezni kolačići.

Kolačići se mogu koristiti i za analiziranje načina upotrebe web-mjesta, brojanje broja posjetitelja, dobivanje informacija o načinu poboljšanja web-mjesta. Statističke podatke o uporabi web-mjesta i druga izvješća ne povezujemo s pojedincima. Ti kolačići zovu se analitički kolačići.

Treće, kolačići za društvene mreže koriste se za omogućavanje integracije društvenih mreža u web-mjesto, tako da odmah možete označiti da vam se stranica ili proizvod sviđa te ga podijeliti na omiljenoj društvenoj mreži.

Četvrta važna uporaba kolačića je omogućavanje oglašavanja na mreži koje se može prilagoditi osobnim preferencama tako da se prikazuju reklame koje su vama bitne i zanimljive, kako unutar web-mjesta Stomatološke poliklinike Apolonija, tako i izvan njega. To se postiže kolačićima za (ciljano) oglašavanje.

Kako mogu birati postavke za kolačiće i privatnost na web-mjestima Stomatološke poliklinike Apolonija?

Web-mjesta Stomatološke poliklinike Apolonija nude mogućnost postavljanja preferenci za kolačiće. Pritiskom na “Kolačići”, možete birati koje vrste kolačića želite da naše web-mjesto koristi. Preference možete promijeniti u bilo koje vrijeme. U Postavkama kolačića pronaći ćete i popis svih kolačića unutar svake kategorije (obavezni, analitički, za društvene mreže, za ciljano oglašavanje).

Imajte na umu da se upotrebom Postavki kolačića na našem web-mjestu možda neće izbrisati kolačići koji su već postavljeni. To možete učiniti putem postavki svog web-preglednika na način opisan u nastavku, nakon što promijenite postavke kolačića na web-mjestu.

Ako posjećujete web-mjesto Stomatološke poliklinike Apolonija čiji su ciljni korisnici izvan Europske unije, postavke za kolačiće i privatnost možete birati pomoću postavki web-preglednika.

Način upravljanja kolačićima ili njihovog onemogućavanja u pregledniku

Napominjemo da Stomatološka poliklinika Apolonija trenutno ne koristi tehničko rješenje koje bi nam omogućilo da odgovorimo na zahtjeve vašeg internetskog preglednika za prekid praćenja. Osim u odjeljku Postavke kolačića na našem web-mjestu, postavkama kolačića možete upravljati i u postavkama preglednika u bilo koje vrijeme. Imajte na umu da postavke preglednika možda neće pružati lakoću uporabe koju pruža odjeljak Postavke kolačića na našem web-mjestu. Ako jednostavno onemogućite sve kolačiće ili sve naše kolačiće u postavkama svog preglednika, možda ćete primijetiti da određeni dijelovi ili značajke naših web-mjesta neće raditi jer preglednik može spriječiti postavljanje kolačića potrebnih za funkcioniranje web-mjesta. Stoga se preporučuje uporaba Postavki kolačića na web- mjestu umjesto onemogućavanja svih kolačića u web-pregledniku. Na popisu u nastavku možete pronaći dodatne informacije o načinu onemogućavanja kolačića ili upravljanja postavkama kolačića u pregledniku koji koristite:

 • Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en
 • Firefox https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences
 • Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/en-GB/windows-vista/Block-or-allow-cookies
 • Safari: http://help.apple.com/safari/mac/8.0/#/sfri11471
 • Kolačići koji osiguravaju pravilan rad web-mjesta (obavezni kolačići)

Naše web-mjesto može koristiti kolačiće u sljedeće svrhe:

 • spremanje preferenci kao što su jezik, lokacija, broj rezultata pretraživanja koji će se prikazati itd.
 • spremanje postavki za optimalan prikaz videozapisa, kao što su veličina međuspremnika i podaci o rezoluciji zaslona
 • čitanje postavki preglednika kako bismo svoje web-mjesto mogli optimalno prikazati na vašem zaslonu
 • lociranje zlouporabe našeg web-mjesta i usluga, na primjer bilježenjem nekoliko uzastopnih neuspjelih pokušaja prijave
 • ravnomjerno učitavanje web-mjesta kako bi ostalo pristupačno
 • omogućavanje reakcije na našem web-mjestu
 • optimiziranje web-mjesta u stvarnom vremenu ovisno o tome kako ga koristite, npr. da polje u obrascu počne svijetliti ili bljeskati nakon razdoblja neaktivnosti

Kolačići koji nam omogućuju praćenje uporabe web-mjesta (analitički kolačići)

Naša web-mjesta mogu koristiti analitičke kolačiće u sljedeće svrhe:

 • praćenje broja posjetitelja naših web-stranica
 • praćenje vremena koje svaki posjetitelj provede na našim web-stranicama
 • određivanje redoslijeda kojim posjetitelj posjećuje razne web-stranice na našem web-mjestu
 • procjena dijelova našeg web-mjesta koje treba poboljšati
 • optimizacija web-mjesta
 • zahtijevanje povratne informacije za specifične dijelove web-mjesta

Kolačići za dijeljenje sadržaja web-mjesta putem društvenih mreža (kolačići za društvene mreže)

Ti kolačići mogu omogućiti:

1. prijavljenim korisnicima određenih društvenih mreža da izravno s našeg web-mjesta dijele određeni sadržaj i naznačavaju da im se sviđa

Te društvene mreže mogu prikupljati vaše osobne podatke u svoje svrhe. Stomatološka poliklinika Apolonija nema utjecaj na to kako će te društvene mreže koristiti vaše osobne podatke. Više informacija o kolačićima koje postavljaju društvene mreže i podacima koje mogu prikupljati, potražite u njihovim pravilima o privatnosti i kolačićima. U nastavku se nalazi popis izjava o privatnosti društvenih mreža koje Stomatološka poliklinika Apolonija najčešće koristi:

 • Facebook
 • Google+
 • Twitter
 • Pinterest
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Instagram
 • Sharethis
 • Vimeo
 • Tumblr

Kolačići za prikazivanje ciljanih oglasa i sadržaja (kolačići za ciljano oglašavanje)

Kako bismo informacije i reklamne sadržaje prilagodili onome što vas zanima i što vam je bitno, nastojimo saznati koji su vaši interesi na temelju sadržaja koje posjećujete i pretražujete na web-mjestima Stomatološke poliklinike Apolonija i trećih strana. Na temelju tih interesa razvijamo segmentirani profil te zatim sadržaj i oglase na svom web-mjestu prilagođavamo raznim skupinama korisnika. Na ovaj način i treće strane koje postavljaju kolačiće putem našeg web-mjesta mogu pokušati saznati koji su vaši interesi, a te informacije mogu se koristiti za ponudu sadržaja ili oglasa koji će vas vjerojatno zanimati i na drugim web-mjestima koja ne pripadaju Stomatološkoj poliklinici Apolonija. U tom slučaju, informacije o vašoj trenutnoj posjeti web-mjestu mogu se kombinirati s informacijama o prethodnim posjetama web-mjestima koja nisu naša. Čak i ako se ti kolačići ne koriste, napominjemo da će vam se na našem web-mjestu prikazivati reklamni sadržaji, ali oni neće biti prilagođeni vašim interesima. Ti se reklamni sadržaji mogu, na primjer, modificirati prema sadržaju web-mjesta. Ta vrsta internetskih reklama koje se tiču sadržaja može se usporediti s reklamama na televiziji. Na primjer, ako gledate program o kulinarstvu na televiziji, obično ćete u pauzama za reklame vidjeti reklamu o proizvodima za kuhanje tijekom trajanja tog programa.

Kolačiće za ciljano oglašavanje možemo koristiti kako bismo:

a. web-mjestima omogućili da bilježe vašu posjetu i, kao rezultat toga, procjenjuju vaše interese
b. provjerili jeste li odabrali reklamni sadržaj
c. pratili broj posjetitelja koji biraju reklamni sadržaj
d. proslijedili informacije o vašim navikama pretraživanja drugim web-mjestima
e. omogućili uporabu usluga treće strane za prikazivanje reklamnih sadržaja prilagođenih vašim potrebama, interesima ili preferencama
f. utvrdili koji su reklamni sadržaji te tehnologije i mreže za oglašavanje najučinkovitije za nas
g. prikazivali reklamne sadržaje o proizvodima koje ste ranije birali, tražili ili za koje ste pokazali interes na neki drugi način (ponovljeno reklamiranje)
h. pratili koji su reklamni sadržaji već prikazani, tako da vam se ne prikazuju uvijek isti
i. prikazivali zanimljivije reklamne sadržaje na temelju vaše uporabe društvenih mreža
j. omogućili da šaljete pitanja ili recenzije o našim uslugama i, na temelju njih, nudili vam reklamne sadržaje koji će vas vjerojatnije zanimati
k. omogućili ponovnu upotrebu vaših recenzija u sklopu preporuka za usluge na drugim stranicama
l. pružali informacije o cijeni, dostupnosti i uvjetima kupnje usluga Stomatološke poliklinike Apolonija koji vas zanimaju i pratili vaše preference kupnje
m. omogućili primanje izravnih marketinških poruka e-pošte prilagođenih vašim interesima (ako ste prihvatili primanje tih poruka) ili izravnih marketinških poruka e-pošte o proizvodima sličnim onima koje ste već kupili (ako niste odbili primanje takvih poruka).
n. uskladili više uređaja (npr. telefon, tablet, prijenosno računalo) s posjetiteljem i tako pratili je li reklamni sadržaj na jednom uređaju možda potaknuo akciju (kao što je kupnja) na drugom uređaju (praćenje više uređaja).

Zaključne napomene

Ovu Obavijest o kolačićima Stomatološka poliklinika Apolonija može povremeno mijenjati, na primjer uslijed promjene našeg web-mjesta ili pravila koja se tiču kolačića. Zadržavamo pravo promjene sadržaja Obavijesti o kolačićima i kolačića na popisima u bilo koje vrijeme i bez prethodne obavijesti. Nova obavijest o kolačićima stupit će na snagu po objavi. Ako ne prihvaćate promijenjenu obavijest, trebate promijeniti svoje preference ili razmisliti o tome da prestanete koristiti web-mjesta Stomatološke poliklinike Apolonija. Ako nastavite pristupati našim uslugama ili ih koristiti nakon što spomenute promjene stupe na snagu, prihvaćate da vas obvezuje promijenjena Obavijest o kolačićima. Na ovoj web-stranici možete pronaći najnoviju verziju.

 

Ako imate ikakva pitanja i/ili komentare, kontaktirajte info@apolonija.hr ili posjetite našu web stranicu za kontakt apolonija.hr.