fbpx
Naručite se

Što morate znati o 3D navigaciji u dentalnoj implantologiji?

Autor: Doc. dr. sc. Tomislav Lauc, dr. med. dent.

Naručite se

Herojski zahvati i postignuća iz domene robotske kirurgije kojima se danas izvode zahvati, do prije par godina se moglo samo sanjati.

Ovakve impresivne pothvate omogućio je napredak tehnologije koji nam svakodnevno otvara nove mogućnosti i ruši granice mogućeg. Do sada su ovaj tehnološki razvoj i inovacije bili rezervirani samo za najkompliciraniju kirurgiju, međutim, napokon možemo reći kako je i implantologija postala jedna od područja koje napreduje istim koracima.

3D navigacija novost je u dentalnoj implantologiji

Ona nam omogućuje da puno preciznije i sigurnije planiramo i postavljamo dentalne implantate. Ono što je do sada bilo nemoguće ili vrlo rizično, sada postaje gotovo rutinski zahvat. Ova napredna tehnologija prati ugradnju implantata u realnom vremenu i pomaže implantologu da sa sigurnošću u svakom trenutku zna gdje postavlja implantat, u kojem odnosu na bliske anatomske strukture te mu na taj način gotovo daje ''rendgenski vid''.

Uz 3D navigaciju, osim preciznosti kod postavljanja implantata i u najzahtjevnije situacije, može se raditi postavljanje implantata bez nepotrebnog ''otvaranja i rezanja'' te se samim time oporavak i cijeljenje rane od implantata znatno skraćuje.

Planiranje ugradnje implantata

Već neko vrijeme ova impresivna nova tehnologija koristi se u dentalnoj implantologiji i pokazuje izvrsne rezultate. Studije i analize pokazuju kako je ugradnja implantata uz navigacijski sustav mnogo preciznija nego klasična ugradnja. Za korištenje ovog sustava nije potrebno dodatno zračenje niti posebna priprema. Dovoljna je obična 3D slika područja u koje se planira ugradnja implantata.

Stomatološka poliklinika Apolonija, Zagreb: Stomatološki pregled

Kod planiranja ugradnje implantata sa ovim sustavom puno je lakše odmah i predvidjeti i isplanirati protetski rad te se time znatno olakšava konačna izrada krunica ili mostova. Ovo posebno dolazi do izražaja kod planiranja all-on-4 i all-on-6 zahvata gdje je količina kosti ograničena te je vrlo bitno precizno isplanirati ali i ugraditi implantate. S ovakvim sustavima možemo sa sigurnošću reći kako se implantat može ugraditi i u situacijama kada to klasična implantologija ne može.

Pošaljite upit

Naručite se
01

Kontaktirajte nas preko kontakt obrasca, nazovite telefonom ili preko Facebook stranice. Naše ljubazno osoblje kontaktirat će Vas u najkraćem roku.

02

Prvi stomatološki pregled i planiranje terapije stoji 150 kn, a specijalistički pregledi 300 kn. Ponudit ćemo Vam najbolje i najprimjerenije rješenje s procjenom troškova i trajanja terapije.

03

Izaberite način plaćanja koji vam najviše odgovara. Nakon liječenja, pridržavajte se uputa, a mi ćemo voditi brigu da održite zdravlje Vaših zuba.

Naručite se

Europen Union

Europska unija.
Zajedno do fondova EU

Strukturnifondovi
Strukturnifondovi

Projekt “Prezentacijska stranica stomatološke poliklinike APOLONIJA” sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Pročitaj više