fbpx
Naručite se

Čeljusni zglob

Godinama uspješno liječimo poremećaje čeljusnog zgloba

Temeljni je zadatak liječnika pacijentu ukloniti bol i dovesti njegovo tjelesno i psihičko stanje u stadij blagostanja.

Naručite se

Bolovi lica i čeljusti

Područje čeljusnog zgloba i žvačnih mišića po učestalosti je treći uzrok bolova u području usta i lica.

Suvremeni pristup bolestima čeljusnog zgloba i žvačnih mišića uključuje pravilne dijagnostičke postupke, funkcijsku analizu te utvrđivanje točnog mehanizma i uzroka bolova.

Najčešće se radi o dugogodišnjim bolnim stanjima koji narušavaju kvalitetu života i pacijenti su ih svjesni, ali su obično dobivali pogrešne informacije da to nije moguće liječiti ili da su to prirodna stanja.

Primarno je utvrditi izvor boli, jesu li to strukture čeljusnog zgloba ili mišići. Potom je potrebno utvrditi pri kojim kretnjama, postupcima i pri kojim uvjetima bolovi nastaju. Cilj terapije čeljusnog zgloba je ublažiti simptome i po mogućnosti u potpunosti ukloniti bolna stanja. Liječenje obično traje do 3 mjeseca i ukoliko je potrebno uključuje i promjenu rasporeda žvačnih sila i smanjenje opterećenja bolnih struktura lica.

Kako izgleda pregled?

Kod svih naših pacijenata tijekom prvog pregleda i kasnijih kontrolnih praćenja provjeravaju se znakovi koji mogu ukazati na nastanak poremećaja čeljusnog zgloba i žvačnih mišića.

Dobro poznavanje problematike čeljusnog zgloba kliničaru omogućuju djelotvorno utvrđivanje uzroka koji se mogu ukloniti. Čak i uznapredovali poremećaji funkcije zgloba, škripanje i škrgutanje zubima, oštećenja zuba i mišićnih struktura pravilnim terapijskim postupcima u određenoj mjeri se mogu ublažiti ili ukloniti te omogućiti pacijentu normalnu svakodnevnicu. Cijena specijalističkog pregleda iznosi 300kn.

Nakon specijalističkog pregleda ukoliko se utvrdi da se simptomi mogu u određenoj mjeri suzbiti ili barem značajnije smanjiti pristupa se procesima funkcijske dijagnostike i terapije.

Pošaljite upit

Naručite se
01

Kontaktirajte nas preko kontakt obrasca, nazovite telefonom ili preko Facebook stranice. Naše ljubazno osoblje kontaktirat će Vas u najkraćem roku.

02

Prvi stomatološki pregled i planiranje terapije stoji 150 kn, a specijalistički pregledi 300 kn. Ponudit ćemo Vam najbolje i najprimjerenije rješenje s procjenom troškova i trajanja terapije.

03

Izaberite način plaćanja koji vam najviše odgovara. Nakon liječenja, pridržavajte se uputa, a mi ćemo voditi brigu da održite zdravlje Vaših zuba.

Naručite se

Europen Union

Europska unija.
Zajedno do fondova EU

Strukturnifondovi
Strukturnifondovi

Projekt “Prezentacijska stranica stomatološke poliklinike APOLONIJA” sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Pročitaj više