fbpx
Naručite se

Čeljusni zglob

Godinama uspješno liječimo poremećaje čeljusnog zgloba

Temeljni je zadatak liječnika pacijentu ukloniti bol i dovesti njegovo tjelesno i psihičko stanje u stadij blagostanja.

Naručite se

Bruksizam

Bruksizam je naziv za stiskanje ili škripanje (škrgutanje) zubima.

Škripanje i stiskanje zubima je nesvjesno i najčešće se događa noću, za vrijeme spavanja. Vrlo često osobe ni ne znaju da imaju bruksizam dok ih ukućani ili partner ne čuje i upozori da noću škripe zubima.

Najčešći uzrok bruksizma je stres. Životne promjene, stresni periodi i anksioznost najčešće su okidač noćnog škripanja. Tokom noći tijelo se ne može potpuno opustiti te aktivira žvačne mišiće uzrokujući stiskanje i škripanje. Sile koje se pritom stvaraju puno su jače nego sile koje su potrebne za žvakanje hrane.

Aktivnost mišića tokom noći može uzrokovati jutarnju ukočenost čeljusnog zgloba, glavobolje, bolove u području lica i zgloba ali i oštećenja zuba kao što su pretjerano trošenje i pucanje.

Promjenom žvačnih odnosa, uspostavom mišićne ravnoteže i uklanjanjem lokalnih provokacija žvačnog sustava moguće je smanjiti ili u velikoj mjeri ukloniti noćno stiskanje i škripanje zuba. Pravovremenim uklanjanjem podražaja moguće je spriječiti opsežna oštećenja i prekomjerna trošenja zuba.

Pošaljite upit

Naručite se
01

Kontaktirajte nas preko kontakt obrasca, nazovite telefonom ili preko Facebook stranice. Naše ljubazno osoblje kontaktirat će Vas u najkraćem roku.

02

Prvi stomatološki pregled i planiranje terapije stoji 150 kn, a specijalistički pregledi 300 kn. Ponudit ćemo Vam najbolje i najprimjerenije rješenje s procjenom troškova i trajanja terapije.

03

Izaberite način plaćanja koji vam najviše odgovara. Nakon liječenja, pridržavajte se uputa, a mi ćemo voditi brigu da održite zdravlje Vaših zuba.

Naručite se





Europen Union

Europska unija.
Zajedno do fondova EU

Strukturnifondovi
Strukturnifondovi

Projekt “Prezentacijska stranica stomatološke poliklinike APOLONIJA” sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Pročitaj više