fbpx
Naručite se

Djeca i roditelji

Važno je rano usvojiti dobre navike

Dječji život je poput komada papira na koji svatko ostavlja bilješku. Mi se trudimo da naše budu maštovite, lijepe i edukativne.

Naručite se

Njega usta novorođenčeta

Iako beba nema zube, potrebno je redovito održavati higijenu usne šupljine.

Čistom gazicom ili pamučnim naprstkom potrebno je čistiti jezik i usnu šupljinu od ostataka mlijeka dva puta na dan.

Prije dojenja provodi se higijena majčinih bradavica, a poslije dojenja kako bi se spriječila fermentacija ostataka mlijeka u ustima, preporučuje se djetetu dati žličicu prokuhane vode. Ako se dijete hrani dodatno i na dudu, ona se treba i dudu redovito prokuhati, a isto vrijedi i za igračke koje dijete stavlja u usta.

Njega usne šupljine nakon niknutog prvog zubića

Prvi mliječni zubići niču u dobi između petog i sedmog mjeseca djetetovog života

Prvo niču donji, pa zatim gornji sjekutići. Nicanje mliječnih zubi može proći potpuno neopaženo i bez ikakvih tegoba, no nerijetko vrijeme nicanja zubića prođe uz razdražljivost, nemir, loše spavanje i smanjeni apetit.

Normalna je pojava crvenila ili otekline na mjestu gdje niče zub. Ovo može potrajati i nekoliko tjedana. Zbog pojačanog lučenja sline i stavljanja predmeta u usta učestala je pojava crvenila i osipa oko usta.

Dijete samo u tom periodu kako bi si olakšalo simptome ima potrebu ruke i igračke gurati u usta, zbog čega su potrebna češća čišćenja igračaka i ruku. U periodu dok još nije nastala oteklina, trljanje sluznice može biti od velike koristi.

Kada zubi napokon niknu, to znači i početak korištenja četkice. Posebnu pažnju treba obratiti da se izbjegavaju slatki napitci prije spavanja i da se odmah započne s održavanjem higijene zubića kako bi se spriječio vrlo agresivni oblik karijesa dudice ili karijesa bočice. Na najraniju dob preporučujemo ZOOBZONE Smiley baby zubnu pastu koja ne sadrži nikakve štetne sastojke i dijete ju smije gutati.

Pošaljite upit

Naručite se
01

Kontaktirajte nas preko kontakt obrasca, nazovite telefonom ili preko Facebook stranice. Naše ljubazno osoblje kontaktirat će Vas u najkraćem roku.

02

Prvi stomatološki pregled i planiranje terapije stoji 150 kn, a specijalistički pregledi 300 kn. Ponudit ćemo Vam najbolje i najprimjerenije rješenje s procjenom troškova i trajanja terapije.

03

Izaberite način plaćanja koji vam najviše odgovara. Nakon liječenja, pridržavajte se uputa, a mi ćemo voditi brigu da održite zdravlje Vaših zuba.

Naručite se

Europen Union

Europska unija.
Zajedno do fondova EU

Strukturnifondovi
Strukturnifondovi

Projekt “Prezentacijska stranica stomatološke poliklinike APOLONIJA” sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Pročitaj više