fbpx

Enita Nakaš

Prof.dr.sc. Enita Nakaš, dr. med. dent., spec. ortodoncije

Vanjska suradnica
izv. prof. dr. sc. Enita Nakaš, dr. med. dent., spec. ortodoncije

Prof. dr. sc. Enita Nakaš diplomirala je na Stomatološkom fakultetu u Sarajevu. Magistrirala je i doktorirala iz područja ortodoncije. Magistarski rad prof. Nakaš je klinička studija koja je izučavala sprječavanje neželjenih efekata fiksne ortodontske terapije. Nakon položenog specijalističkog ispita te višegodišnje kliničke prakse u ortodonciji, obranila je doktorsku tezu koja se bavila proučavanjem pomjeranja zuba pri upotrebi lijekova – bisfosfonata (clodronat).

Predaje na Stomatološkom fakultetu u Sarajevu, a gostujući je profesor na Stomatološkom fakultetu u Trstu (Università degli studi di Trieste) te na Stomatološkom fakultetu u Napulju (University of the Study of Campania Luigi Vanvitelli ).

Urednica je međunarodnog časopisa South European Journal of Orthodontics and Dentofacial Research (SEJODR). Član i recenzent je uređivačkih odbora nekoliko znanstvenih časopisa, te organizacijskih i znanstvenih odbora stručnih i naučnih skupova i kongresa. Međunarodni je predavač iz oblasti ortodoncije, čeljusnog zgloba, te rasta i razvoja kraniofacijalnog sistema. Koautor je pet knjiga, te više od 40 originalnih radova u međunarodnim znanstvenim časopisima.

Educirala se u Zagrebu (Hrvatska), Boston, Tucson (SAD), Bologna, Milano (Italija) i na mnogobrojnim seminarima i skupovima iz područja ortopedije vilica-ortodoncije.

Područje rada joj je ortodoncija za djecu i odrasle, liječenje upalnih i bolnih promjena čeljusnog zgloba posebno Juvenilni idiopatski artritis, impaktirani zubi, rascjepi lica i vilica, profesionalni stres i bruksizam.