fbpx
Naručite se

Estetika i protetika

Poklonite si najljepši osmijeh

01

Izbjeljivanjem se boja zubi posvjetljuje i do nekoliko nijansi.

02

Jedini siguran način za izbjeljivanje zubi je uz stručni nadzor.

03

Nemojte se sramiti svog osmjeha, obratite nam se s povjerenjem.

Ljubav prema ljepoti je ukus, a stvaranje ljepote je umjetnost koju svakodevno živimo.

Naručite se

Izbjeljivanje zubi

Izbjeljivanje zubi estetski je stomatološki zahvat kojim se dugi niz godina uspješno borimo protiv obojenja zuba.

Izbjeljivanjem se boja zubi posvjetljuje i do nekoliko nijansi. Mnogo je razloga zbog kojih zubi nemaju željenu bijelu boju. Najčešći razlog su pigmentirana hrana i piće koje svakodnevno konzumiramo (kava, crno vino, čaj) te fiziološko mijenjanje boje zubi zbog prirodnih promjena u strukturi tijekom godina. Liječenje zuba također može dovesti do promjene boje te onda liječeni zub bojom odudara od ostatka zubnog niza.

Kako izgleda postupak izbjeljivanja?

Prva stvar koja će napraviti razliku i koja je neophodna prije izbjeljivanja zubi je uklanjanje naslaga i pigmentacija sa zuba. Naslage plaka i kamenac primaju boju iz pigmenata iz hrane te njihovim uklanjanjem zubi opet postaju sjajni i glatki, no ne mijenja se prirodna boja zubi. Za pravilno i potpuno uklanjanje zubnih naslaga na zubima potrebno je posjetiti doktora dentalne medicine koji će profesionalnim čišćenjem i pjeskarenjem ukloniti sve naslage i pigmentacije sa zuba te zubima vratiti sjaj. Profesionalno čišćenje i pjeskarenje preporučljivo je napraviti svakih 6 mjeseci.

Nakon detaljnog čišćenja zubi su sjajni, ali njihova prirodna boja nije promijenjena. Izbjeljivanje u ordinaciji traje oko 60 minuta, a koriste se više koncentracije peroksida (40%). U razgovoru s pacijentom objasnimo što se može očekivati u jednom, a što u više tretmana izbjeljivanja te koje nijanse zubi je moguće postići iz njegove postojeće boje.

Izbjeljivanje zubi kod kuće

Zubi se mogu izbjeljivati i kućno, pomoću individualno izrađenih udlaga u koje si pacijent sam svakodnevno stavlja aktivno sredstvo i nosi udlage prema uputama doktora dentalne medicine.

Taj postupak traje do 8 dana, a može se i ponoviti. Isto tako, kućno izbjeljivanje se može provesti i kao nadopuna ordinacijskog izbjeljivanja u fazi održavanja bjeline izbijeljenih zubi kako bi jednom izbijeljeni zubi ostali bijeli. Profesionalno izbjeljivanje pod nadzorom stomatologa smatra se sigurnim i bez posljedica na zdravlje zubi i usne šupljine te je isto dokazano mnogim znanstvenim istraživanjima.

Održavanje bijelih zuba

Izbjeljeni zubi zadržavaju svoju bjelinu neko vrijeme, a onda se ona postepeno smanjuje. Za održavanje bijelih zuba potrebno je povremeno provesti kućno izbjeljivanje. U poliklinici Apolonija dobit ćete udlage za kućno izbjeljivanje pa će održavanje biti jednostavno.

Također, za održavanje bjeline preporučujemo zubnu pastu ZOOBZONE Black 4 White. ZOOBZONE paste ne sadrži nikakve štetne tvari, a ova pasta uklanja pigmentacijske naslage koje mogu smanjiti bjelinu Vaših zuba.

Pošaljite upit

Naručite se
01

Kontaktirajte nas preko kontakt obrasca, nazovite telefonom ili preko Facebook stranice. Naše ljubazno osoblje kontaktirat će Vas u najkraćem roku.

02

Prvi stomatološki pregled i planiranje terapije stoji 150 kn, a specijalistički pregledi 300 kn. Ponudit ćemo Vam najbolje i najprimjerenije rješenje s procjenom troškova i trajanja terapije.

03

Izaberite način plaćanja koji vam najviše odgovara. Nakon liječenja, pridržavajte se uputa, a mi ćemo voditi brigu da održite zdravlje Vaših zuba.

Naručite se

Europen Union

Europska unija.
Zajedno do fondova EU

Strukturnifondovi
Strukturnifondovi

Projekt “Prezentacijska stranica stomatološke poliklinike APOLONIJA” sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Pročitaj više