fbpx
Naručite se

Regenerativna oralna kirurgija

Vratimo vrijeme unatrag

Živimo u vremenu biotehnološke revolucije koja nam danas omogućuje ono što je jučer bilo nemoguće.

Naručite se

Regeneracija kosti

Dugotrajan nedostatak zubi, parodontna bolest, cistične šupljine ili pak specifična anatomija pojedinca mogu rezultirati manjkom kosti u području u kojem se žele nadoknaditi zubi.

Dostatna kost preduvjet je za dobru implanto-protetsku rehabilitaciju. Međutim, nakon dugotrajne bezubosti pacijenti često dolaze sa situacijom koja nije povoljna čak niti za dentalne implantate. Nasreću, i tu postoji rješenje.

U oralnoj kirurgiji razvijen je niz postupaka kojima možemo poboljšati izglede za stvaranje adekvatne kosti: vođena regeneracija kosti zamjenskim koštanim materijalima, augumentacija autogenim transplantatom kosti tj. kost se s jednog mjesta pacijenta prenosi na drugo te regeneracija uz pomoć vlastite krvne plazme PRGF – Endoret.

Postupci u kojima se koriste metode regeneracije kosti su situacije u kojima nakon vađenja želimo napraviti čuvanje alveole tj. koštani zamjenski materijal unijeti u šupljinu koja je nastala vađenjem zuba i na taj način spriječiti veći gubitak kosti oko šupljine.

Stomatološka poliklinika Apolonija, Zagreb: regeneracija uz pomoć vlastite krvne plazme PRGF – Endoret

Regeneracija kosti biokompatibilnim zamjenskim materijalima

Regeneracija kosti obuhvaća postupke pri kojima se koristi koštani zamjenski materijal koji u procesu cijeljenja i pregradnje bude zamijenjen pravom kosti.

Regeneracija kosti može uključiti i postupke u kojima se koriste resorbirajuće ili ne resorbirajuće membrane s ili bez koštanog transplantata. Membrana održava prostor za regeneraciju i sprječava uraštanje vezivnog tkiva i epitela u područje regeneracije.

Stomatološka poliklinika Apolonija: membrana koja održava prostor za regeneraciju

Regeneracija kosti uz pomoć vlastitih stanica

Imunološki sistem pacijenta ima veliki potencijal u cijeljenju i regeneraciji tkiva.

Korištenje vlastitih stanica i induciranje matičnog potencijala nediferenciranih stanica vezivnog tkiva ubrzavaju cijeljenje rane, sprječavaju infekcije i povrede rane, zamjenjuju lijekove i različite medicinske pripravke i spajaju stomatologiju s prirodnim liječenjem.

PRGF-Endoret tehnologija podrazumijeva izdvajanje eritrocita, leukocita i plazme bogate čimbenicima rasta iz venske krvi pacijenta. Iz plazme dobivamo dvije frakcije. U terapiji koštane regeneracije se primjenjuje plazma bogata čimbenicima rasta kako bi se poboljšalo i ubrzalo cijeljenje mekog i koštanog tkiva. Naime, PRGF-Endoret stimulira regeneraciju tkiva zbog koncentracije čimbenika rasta koja je veća od koncentracije istih čimbenika u krvi.

Stomatološka poliklinika Apolonija: stimuliranje regeneracije tkiva PRGF-Endoret tehnologijom

Pošaljite upit

Naručite se
01

Kontaktirajte nas preko kontakt obrasca, nazovite telefonom ili preko Facebook stranice. Naše ljubazno osoblje kontaktirat će Vas u najkraćem roku.

02

Prvi stomatološki pregled i planiranje terapije stoji 150 kn, a specijalistički pregledi 300 kn. Ponudit ćemo Vam najbolje i najprimjerenije rješenje s procjenom troškova i trajanja terapije.

03

Izaberite način plaćanja koji vam najviše odgovara. Nakon liječenja, pridržavajte se uputa, a mi ćemo voditi brigu da održite zdravlje Vaših zuba.

Naručite se

Europen Union

Europska unija.
Zajedno do fondova EU

Strukturnifondovi
Strukturnifondovi

Projekt “Prezentacijska stranica stomatološke poliklinike APOLONIJA” sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Pročitaj više