fbpx
Naručite se

Djeca i roditelji

Važno je rano usvojiti dobre navike

Dječji život je poput komada papira na koji svatko ostavlja bilješku. Mi se trudimo da naše budu maštovite, lijepe i edukativne.

Naručite se

Njega usne šupljine djeteta školske dobi

Početak škole označava tri promjene. Prva je nicanje trajnih zuba i pojačana potreba za higijenom te početak korištenja vodica za usta prilagođena djetetovom uzrastu. Druga je prvi posjet ortodontu, dok je treća izrada školskog dentalnog kartona koji osim što je važan za upis u školu nama znači i mjerenje individualnog djetetovog rizika na karijes.

U odnosu na to određujemo učestalost kontrola i mjere prevencije i zaštite trajnih zuba. Navedeno mjerenje obvezni je dio svakog prvog pregleda djeteta i kasnije, bez obzira na dob. Njegova važnost je u tome što nam ukazuje i na eventualne stare pogreške u održavanju higijene koje možemo ispraviti, ali i sprječava nastanak bilo kakvih novih karijesa.

Stomatološki zahvati u školskoj dobi: Popravci mliječnih zuba

Iako su oni u ustima ograničeno vrijeme, razlozi za popravcima mliječnih zuba su višestruki.

Svaki mliječni zub kod svake i najblaže prehlade i pada imuniteta djeteta je potencijalni izvor boli i upale.

Svaki mliječni zub je rezervoar bakterija koje su uzročnici zubnog karijesa i te iste bakterije mogu se prenijeti i na druge mliječne ili trajne zube.

Mliječni zubi djetetu trebaju za pravilno žvakanje koje je važno za pravilan razvoj mišića i kostiju lica.

Mliječni zubi važni su za razvoj govora i ispravan izgovor pojedinih glasova.

Mliječni zubi čuvaju mjesto za trajnog nasljednika koji može niknuti tek kada mu je razvoj određenog djela korijena završen. Sve dok se to ne dogodi, mjesto izvađenom mliječnog zuba bit će prazno.

Stomatološki zahvati u školskoj dobi: Preventivni postupci u školskoj dobi

Premazivanje zuba fluorom (primjena direktno na zube) pokazala se vrlo učinkovita za borbu protiv karijesa.

Fluor lokalno djeluje tako da se ugrađuje u strukturu kristala cakline, ojačavajući je. Atomi fluora mogu i zaustaviti početnu karijesnu leziju i obnoviti oštećenu caklinu. Učestalost i metode fluoridacije razlikuju se ovisno o procjeni individualnog rizika djeteta na nastanak karijesa.

Pečačenje fisura trajnih pretkutnjaka i kutnjaka provodi se kod sve djece čiji izgled grizne plohe zuba ima veću predispoziciju za nastanak karijesa. Postupak provodimo najkvalitetnijim materijalima koji zahvaljujući jakoj vezi s caklinom zuba sprječava ikakav prodor sline i bakterija i tako sprječavamo nastanak karijesa.

U školskoj dobi preporučujemo zubnu pastu ZOOBZONE Smiley kid i ZOOBZONE Smiley teens za dob nakon 8. godine života. ZOOBZONE paste ne sadrži nikakve štetne tvari i pružaju punu zaštitu mliječnim i ranim trajnim zubima.

Pošaljite upit

Naručite se
01

Kontaktirajte nas preko kontakt obrasca, nazovite telefonom ili preko Facebook stranice. Naše ljubazno osoblje kontaktirat će Vas u najkraćem roku.

02

Prvi stomatološki pregled i planiranje terapije stoji 150 kn, a specijalistički pregledi 300 kn. Ponudit ćemo Vam najbolje i najprimjerenije rješenje s procjenom troškova i trajanja terapije.

03

Izaberite način plaćanja koji vam najviše odgovara. Nakon liječenja, pridržavajte se uputa, a mi ćemo voditi brigu da održite zdravlje Vaših zuba.

Naručite se

Europen Union

Europska unija.
Zajedno do fondova EU

Strukturnifondovi
Strukturnifondovi

Projekt “Prezentacijska stranica stomatološke poliklinike APOLONIJA” sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Pročitaj više