fbpx

Laseri u stomatologiji

Laseri imaju precizan i minimalno invazivan učinak. Koristimo ih u kirurgiji kao zamjenu za skalpel, u terapiji bolesti sluznice i u ranoj dijagnostici karijesa.

Kako bismo Vam približili poznavanje korištenja lasera u stomatologiji za Vas smo pripremili sljedeće:

  • Zašto koristimo lasere?
  • Pretjerana vidljivost desni ‘’Gummy Smile’’
  • Upotreba lasera u Apoloniji
  • Prednost upotrebe lasera u stomatologiji

Zašto koristimo lasere?

U poliklinici Apolonija lasere koristimo kod različitih zahvata. Laserima omogućujemo bezbolno zacjeljenje rana i izbjegavanje neugode. Nema krvarenja, tkivo cijeli brže, a zahvati su nježniji.

Posebno su se pokazali uspješni u produljivanju zubne krune i omogućili potpuno bezbolan zahvat uz izvanredne estetske rezultate.

Pretjerana vidljivost desni ili ‘’Gummy Smile’’

Uvećano zubno meso negativno utječe na ukupni dojam osmijeha. Čest je slučaj da se zubno meso spusti na neke zube (najčešće druge sjekutiće i pretkutnjake) pa ne postoji njihova ujednačena linija.

Estetski gledano, idealno bi bilo da se tijekom osmijeha, osim prednjih zubi, ne vidi više od 1-2 mm zubnog mesa. Pretjerana vidljivost desni može predstavljati određeni estetski problem.

Upotreba lasera u Apoloniji

S obzirom na tkiva koja se njima tretiraju, lasere dijelimo na one za meka (gingiva) i one za tvrda tkiva (kosti i zubi).

U Apoloniji svakodnevno koristimo laser jer s njim postižemo izvrsne rezultate u različitim postupcima:

Stomatološka poliklinika Apolonija, Zagreb centar: obrada gingive laserom.
Obrada gingive laserom.

U oralnoj kirurgiji

Laser se pokazao bržim i bezbolnijim od skalpela, dok tkivo nakon zahvata puno brže zacjeljuje. Skraćen je postoperativni oporavak, a tkivo zarasta s manje ožiljaka.

Također, ima prednost kod pacijenata koji imaju poremećaj zgrušavanja krvi zbog svog hemostatičkog efekta (značajno povećanje zgrušavanja krvi) pa se u nekim slučajevima može izbjeći šivanje.

U parodontologiji

Koristi se za oblikovanje gingive (desni). Ako se pacijenti uz klasičnu parodontalnu terapiju tretiraju i laserom, bit će primjetno značajno poboljšanje simptoma, a usporit će se daljnji razvoj bolesti.

U liječenju zubnih kanala (endodonciji)

Laser se koristi kao dopuna klasičnoj endodontskoj terapiji zbog svoje sposobnosti da učinkovito smanji broj mikroorganizama u inficiranom kanalu.

U liječenju herpesa, afti i drugih upalnih stanja

Obzirom na antiupalni i analgetički učinak koji se stvara tijekom tretmana laserom, u malim količinama može ga se koristiti za tretiranje afti i herpesa.

U izbjeljivanju zubi

Izbjeljivanje laserom sigurna je, brza i učinkovita metoda.

Lasersko produljenje krune zuba

Ima prednost nad drugim metodama, kao što je klasično korištenje skalpela, jer ne izaziva krvarenje i omogućuje brže cijeljenje.

Prednost upotrebe lasera u stomatologiji

Prednosti u odnosu na tradicionalne metode liječenja su:

  • Bezbolnost
  • Skraćeno vrijeme oporavka
  • Ubrzano liječenje

Pomoću lasera formiramo skladan odnos između zuba i zubnog mesa kao jedan od najznačajnijih faktora estetike osmijeha.

Osim u području estetske medicine, prednosti korištenja lasera očite su i u ostalim granama dentalne medicine.

Stomatološka poliklinika Apolonija spaja tradiciju dugu 50 godina s najsuvremenijim protokolima liječenja i vrhunskom tehnologijom.

Pristupamo individualno svakom svom pacijentu.

Obratite nam se s povjerenjem.