fbpx

Navident sustav za navigacijsku implantologiju

Stomatološka poliklinika Apolonija među tehnološki je najnaprednijim stomatološkim ustanovama u Hrvatskoj. Prva u Hrvatskoj uvela je Navident, računalno vođenu implantologiju u svoju praksu.

Ovdje možete pročitati sve najvažnije informacije o računalno vođenoj implantologiji uz Navident:

 • Napredne tehnologije u poliklinici Apolonija
 • Što nam omogućava Navident?
 • Što Navident znači za Vas?
 • Prednosti Navidenta

Napredne tehnologije u poliklinici Apolonija

Od svog osnutka pa do danas, kontinuirano pratimo vodeće svjetske trendove i uvodimo ih u svakodnevni rad.

Iako se misli da su tehnološki razvoj i inovacije neophodni samo za najkompliciranije slučajeve, vrhunska tehnologija može se koristiti svakodnevno. Implantologija je postala jedno od područja koje napreduje velikim koracima.

Što nam omogućava Navident?

Cijeli postupak implantiranja puno je sigurniji za postavljanje zubnih implantata i manje zahtjevan za pacijenta. Od jednostavnih do najsloženijih slučajeva, Navident pruža bolju vidljivost i dostupnost mjestu implantiranja.

Navident pomaže izbjeći moguće poteškoće u izvođenju operacija. Minimalno je invazivna metoda ugradnje implantata tj. novog zuba i osigurava:

 • Veću sigurnost implantološkog zahvata
 • Dugotrajnost implantata
 • Brže zacjeljivanje
 • Nježniji i blaži zahvat na tkivu
 • Brži postupak ugradnje
 • Kraće trajanje oporavka
Stomatološka poliklinika Apolonija, Zagreb centar: sučelje sustava za navigacijsku implantologiju, Navident.
Sučelje sustava za navigacijsku implantologiju, Navident.

Navident spaja 3D kameru i 3D snimku s naprednim softverom i pruža nam smjernice za točnu pripremu mjesta implantata, čak i uz ograničenu vidljivost koju ometaju susjedni zubi ili drugi poremećaji zubnog luka.

Što Navident znači za Vas?

Korištenjem dinamičke navigacije dobiva se puno veća preciznost nego s konvencionalnim postupcima za pripremu implantata, a to za pacijenta znači sljedeće:

Sigurnost zahvata

Ono što je dosad bilo nemoguće ili vrlo rizično, sada postaje puno sigurnije. Ova tehnologija omogućava doktoru da sa sigurnošću u svakom trenutku zna gdje postavlja implantat. Na taj im način gotovo daje “rendgenski vid”.

Trajnost implantata

Preciznije postavljanje zubnih implantata jedna je od ključnih stavki za dugoročni uspjeh implantata i pravilan položaj protetskog rada.

Brže zacjeljivanje

Uz 3D navigaciju, uz preciznosti kod postavljanja zubnih implantata oni se implantiraju bez “otvaranja i rezanja” te se time oporavak i zacjeljivanje rane od implantata znatno skraćuje.

Manje zračenja

Za korištenje ovog sustava nije potrebno dodatno zračenje niti posebna priprema. Dovoljna je standardna 3D CBCT slika područja u koje se planira ugradnja implantata.

Brža ugradnja i za najkompleksnija stanja

Kod planiranja ugradnje implantata s ovim sustavom može se lakše i preciznije isplanirati protetski rad te se time znatno poboljšava kvaliteta konačne krunice ili mostova.

Ovo posebno dolazi do izražaja kod planiranja All-on-4 i All-on-6 zahvata gdje je količina kosti ograničena te je vrlo bitno precizno isplanirati i ugraditi implantate.

Skraćeno trajanje oporavka

Eventualna negativna iskustva pacijenata/pacijentica, postoperativna bol i vrijeme oporavka nakon zahvata su minimizirani.

Prednosti Navidenta

Za kraj možemo sažeti sljedeće:

 • Navident u velikoj mjeri olakšava implantiranje novog zuba i preciznost njegovog postavljanja.
 • Minimalno je invazivna metoda postave zubnog implantata i stoga omogućava brži oporavak.
 • Implantiranje Navident sustavom garantira bolju postavu implantata.
 • Navident koristi dvije kamere stoga se nije potrebno izlagati dodatnom zračenju.
 • Navidentom je moguće implantirati zub na teško dostupna mjesta.

Stomatološka poliklinika Apolonija spaja tradiciju dugu 50 godina s najsuvremenijim protokolima liječenja i vrhunskom tehnologijom.

Pristupamo individualno svakom svom pacijentu.

Obratite nam se s povjerenjem.