fbpx
Naručite se

Djeca i roditelji

Važno je rano usvojiti dobre navike

Dječji život je poput komada papira na koji svatko ostavlja bilješku. Mi se trudimo da naše budu maštovite, lijepe i edukativne.

Naručite se

Njega usne šupljine djeteta vrtićke dobi

Vrtićka dob djeteta vrijeme je učenja i usvajanja pravilnih navika higijene usne šupljine.

U pravilu bi dijete zube trebalo prati dva puta samostalno, uz pomoć i obveznu završnu provjeru roditelja. Veličina glave četkice, kao i pasta za zube trebaju biti prilagođeni dobi djeteta. Metoda pranja koja se preporučuje u dječjoj dobi je pranje velikim kružnim pokretima od zubnog mesa i spuštamo prema zubu. Preporučujemo zubnu pastu ZOOBZONE Smiley baby za naše najmanje i ZOOBZONE Smiley kids za dob nakon 3. godine života. ZOOBZONE paste ne sadrži nikakve štetne tvari i pružaju punu zaštitu mliječnim i ranim trajnim zubima.

Stomatološki zahvati u vrtićkoj dobi: Prvi pregled

Prvi pregled djeteta preporučuje se u najkasnije oko treće godine. Uloga prvog pregleda je upoznavanje sa stomatologom i ordinacijom. Prvi pregled treba biti edukativna igra djeteta i stomatologa.

Karijes bočice

Unatoč preventivnim postupcima karijes bočice, još se uvijek javlja u 8% djece vrtićkog uzrasta.

Riječ je o veoma agresivnom karijesu koji se javlja u najranijoj dobi već od početka nicanja prvih mliječnih zubi. Javlja se prvo na mliječnim sjekutićima, dok nerijetko opsežniji oblici zahvaćaju sve mliječne zube. Razlog nastanka je uvijek konzumiranje slatkih napitaka (mlijeko, zaslađeni čaj, sok) u bočici prije spavanja. Stoga je prije spavanja s nježnom četkicom i ZOOBZONE Smiley baby potrebno oprati prve zubiće i nikako djecu uspavljivati sa slatkim napitcima.

Pošaljite upit

Naručite se
01

Kontaktirajte nas preko kontakt obrasca, nazovite telefonom ili preko Facebook stranice. Naše ljubazno osoblje kontaktirat će Vas u najkraćem roku.

02

Prvi stomatološki pregled i planiranje terapije stoji 150 kn, a specijalistički pregledi 300 kn. Ponudit ćemo Vam najbolje i najprimjerenije rješenje s procjenom troškova i trajanja terapije.

03

Izaberite način plaćanja koji vam najviše odgovara. Nakon liječenja, pridržavajte se uputa, a mi ćemo voditi brigu da održite zdravlje Vaših zuba.

Naručite se

Europen Union

Europska unija.
Zajedno do fondova EU

Strukturnifondovi
Strukturnifondovi

Projekt “Prezentacijska stranica stomatološke poliklinike APOLONIJA” sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Pročitaj više