fbpx

Njega zubi u vrtićkoj dobi

Vrtićka dob djeteta vrijeme je učenja i usvajanja pravilnih navika higijene usne šupljine.

U pravilu bi dijete zube trebalo prati dva puta samostalno, uz pomoć i obveznu završnu provjeru roditelja. Veličina glave četkice, kao i pasta za zube trebaju biti prilagođeni dobi djeteta. Metoda pranja koja se preporučuje u dječjoj dobi je pranje velikim kružnim pokretima od zubnog mesa i spuštamo prema zubu. Preporučujemo zubnu pastu ZOOBZONE Smiley baby za naše najmanje i ZOOBZONE Smiley kids za dob nakon 3. godine života. ZOOBZONE paste ne sadrži nikakve štetne tvari i pružaju punu zaštitu mliječnim i ranim trajnim zubima.

Stomatološki zahvati u vrtićkoj dobi: Prvi pregled

Prvi pregled djeteta preporučuje se u najkasnije oko treće godine. Uloga prvog pregleda je upoznavanje sa stomatologom i ordinacijom. Prvi pregled treba biti edukativna igra djeteta i stomatologa.

Karijes bočice

Unatoč preventivnim postupcima karijes bočice, još se uvijek javlja u 8% djece vrtićkog uzrasta.

Riječ je o veoma agresivnom karijesu koji se javlja u najranijoj dobi već od početka nicanja prvih mliječnih zubi. Javlja se prvo na mliječnim sjekutićima, dok nerijetko opsežniji oblici zahvaćaju sve mliječne zube. Razlog nastanka je uvijek konzumiranje slatkih napitaka (mlijeko, zaslađeni čaj, sok) u bočici prije spavanja. Stoga je prije spavanja s nježnom četkicom i ZOOBZONE Smiley baby potrebno oprati prve zubiće i nikako djecu uspavljivati sa slatkim napitcima.

Dječje zoobzone paste za zube

Podijeli ovu objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Srodne objave:

Gutate li ispravno?

U procesu prolaska sadržaja iz usta u jednjak sudjeluju mišići grkljana pa potpora jezika nije potrebna.

Naručite se

Prijavite se na newsletter

Obavijestit ćemo Vas lakše o pogodnostima, novostima i posebnim popustima.