fbpx
Naručite se

Zubni implantati

20 godina iskustva s implantatima

Dugogodišnje liječničko iskustvo i najviši moralni i etički kriteriji temelji su našeg rada. Samo takvi zaslužuju povjerenje za brigu o Vašem zdravlju i zdravlju Vaših najmilijih.

Naručite se

Vrste zahvata

Ugradnja implantata kirurški je zahvat koji se može napraviti na više načina.

Najčešće se implantati postavljaju na mjesto gdje nedostaje zub, no mogu se postaviti i odmah nakon vađenja zuba, u praznu zubnu alveolu. Na implantatu se protetski nadomjestak može postaviti odmah nakon kirurškog zahvata ukoliko postoji zadovoljavajuća stabilnost implantata ili nakon nekoliko mjeseci kada dođe do potpune oseointegracije implantata.

Ugradnja implantata delikatan je postupak o kojem ovisi da li će doći do kvalitetne i potpune oseointegracije- srastanja implantata s kosti. U vrlo rijetkim slučajevima moguće je da se pojavi upala oko implantata i da na taj način spriječi vezivanje implantata za kost. Pacijenti Stomatološke poliklinike Apolonija pokriveni su garancijom da će se svi implantati oseointegrirati pa u takvim slučajevima pacijent nema dodatnih troškova. Mi smo sigurni u naše protokole i želimo sa svojim pacijentima podijeliti tu sigurnost.

Tijek zahvata

Sam zahvat jednostavan je i bezbolan, radi se u lokalnoj anesteziji i traje oko pola sata po implantatu.

Prije zahvata neophodno je napraviti 3D sliku područja u koji će se implantirati. Nakon detaljne dijagnostike i planiranja postupka odabiru se implantati, njihova vrsta i veličine.

Anestezira se područje u koje se postavljaju implantati, a usna šupljina i područje oko usta se dezinficiraju. Cijeli zahvat se obavlja u maksimalno sterilnim uvjetima te se pazi da pacijentu pritom bude što ugodnije i udobnije. Prije zahvata pacijent uzima lijekove protiv bolova, a ponekad i antibiotik kako bismo bol i eventualne komplikacije nakon zahvata sveli na minimum.

Da bi se postigla oseointegracija odnosno srastanje implantata s kosti potrebno je da kost u koju se postavlja implantat bude potpuno vitalna, tj. ne smije doći do pregrijavanja kosti. To znači da su postupci postave implantata maksimalno nježni i da je zahvat implantacije daleko blaži nego klasično vađenje zuba.

Tijekom procedure također koristimo i plazmu bogatu faktorima rasta (PRGF) uzetu iz krvi pacijenta neposredno prije zahvata. Ovaj postupak smanjuje upalnu reakciju, stimulira bioregenerativne procese te uvelike skraćuje vrijeme potrebno za oseointegraciju.

Pošaljite upit

Naručite se
01

Kontaktirajte nas preko kontakt obrasca, nazovite telefonom ili preko Facebook stranice. Naše ljubazno osoblje kontaktirat će Vas u najkraćem roku.

02

Prvi stomatološki pregled i planiranje terapije stoji 150 kn, a specijalistički pregledi 300 kn. Ponudit ćemo Vam najbolje i najprimjerenije rješenje s procjenom troškova i trajanja terapije.

03

Izaberite način plaćanja koji vam najviše odgovara. Nakon liječenja, pridržavajte se uputa, a mi ćemo voditi brigu da održite zdravlje Vaših zuba.

Naručite se

Europen Union

Europska unija.
Zajedno do fondova EU

Strukturnifondovi
Strukturnifondovi

Projekt “Prezentacijska stranica stomatološke poliklinike APOLONIJA” sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Pročitaj više