fbpx

Fiksna ortodontska terapija za djecu

Fiksna terapija s bravicama najčešće se provodi u periodu nakon 12. godine kada je dijete završilo najintenzivniji period rasta i kada ima većinom trajne zuba.

Taj period je individualan, ali je prihvaćeno da danas djeca sve ranije sazrijevaju i da djevojčice sazrijevaju prije dječaka. Cilj terapije je uspostava pravilnog gornjeg i donjeg zubnog luka u skladnom međusobnom odnosu, pravilna funkcija i lijep i privlačan osmijeh.

Posebna pozornost kod adolescenata koji su u fiksnoj ortodontskoj terapiji treba biti posvećena što boljem održavanju oralne higijene. Fiksna terapija s bravicama je vrlo učinkoviti postupak ispravljanja zuba i ujedno gotovo bezbolna ukoliko se pravilno koristi.

Više o ortodontskim terapijama saznajte na linku

Podijeli ovu objavu

Srodne objave:

Kako odabrati vrstu bravica za fiksni aparatić?

Ako ste učinili svoj prvi korak k ortodontskoj terapiji i ustanovili da biste trebali reagirati na anomaliju, sljedeće što trebate učiniti je odabrati vrstu bravica za fiksni aparatić. U ovom ćemo se blogu osvrnuti na fiksne mobilne aparatiće, odnosno na dijelove koji ponajviše utječu na funkcionalnost, ali su i najvažniji kada u obzir uzmemo i estetiku. Riječ je o bravicama – dijelu koji prvi primijetite na zubima osobe s fiksnim aparatićem. 

Naručite se