fbpx

Fiksna ortodontska terapija za djecu

Fiksna terapija s bravicama najčešće se provodi u periodu nakon 12. godine kada je dijete završilo najintenzivniji period rasta i kada ima većinom trajne zuba.

Taj period je individualan, ali je prihvaćeno da danas djeca sve ranije sazrijevaju i da djevojčice sazrijevaju prije dječaka. Cilj terapije je uspostava pravilnog gornjeg i donjeg zubnog luka u skladnom međusobnom odnosu, pravilna funkcija i lijep i privlačan osmijeh.

Posebna pozornost kod adolescenata koji su u fiksnoj ortodontskoj terapiji treba biti posvećena što boljem održavanju oralne higijene. Fiksna terapija s bravicama je vrlo učinkoviti postupak ispravljanja zuba i ujedno gotovo bezbolna ukoliko se pravilno koristi.

Više o ortodontskim terapijama saznajte na linku

Podijeli ovu objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Srodne objave:

Kada smo prestari za ortodontsku terapiju?

Kad pomislimo na aparatić za zube, mnogi će se sjetiti mobilnog aparatića kojeg su nosili kao djeca. Sjećamo se i američkih serija i filmova u kojima su tinejdžeri nosili fiksne aparate. Zbog sličnih iskustava i uvjerenja brojni ljudi danas, u odrasloj dobi, nisu zadovoljni svojim zubima, ali misle da je

krupni-plan-savršeno-bijelog-i-ravnog-osmijeha

Kako zadržati zube nakon ortodontske terapije?

Često se od pacijenata može čuti kako su se zubi nakon ortodontske terapije pomaknuli. Zašto dolazi do vraćanja zuba? Zubi nakon ortodontske terapije imaju sklonost vraćanja prema prvotnoj poziciji što se naziva recidiv. Koliko jako ovisi o tipu i veličini pomaka i o stabilnosti zagriza postignutim ortodontskom terapijom. Što je

Naručite se

Prijavite se na newsletter

Obavijestit ćemo Vas lakše o pogodnostima, novostima i posebnim popustima.