fbpx

Interceptivna terapija

Ortodontska terapija koja “djeluje s rastom” počinje u periodu intenzivnog rasta djeteta (tzv. predpubertalni pik rasta). Tada prvenstveno djelujemo ortopedski na djetetove čeljusti i zube.

Vrijeme početka naglog rasta individualno je za svako dijete. Cilj ortodontske terapije je potaknuti ili usporiti rast gornje i/ili donje čeljusti i omogućiti ravnotežu u razvoju čeljusti. Izraženost ortodontske anomalije tako se može značajno ublažiti pa kasnija fiksna ortodontska terapija može biti puno blaža i kraća. Takvo usmjeravanje rasta može ponekad potpuno ukloniti potrebu za fiksnom ortodontskom terapijom.

Ova terapija uključuje korištenje najčešće mobilnih aparata različitih vrsta za različite ortodontske anomalije. Djetetu se napravi točna individualna procjena koji su mu problemi, odredi se redoslijed njihovog liječenja i postavlja strogo individualna ortodontska terapija. Zato je moguće da dijete nekoliko mjeseci nosi jedan aparat, a onda nakon toga i drugi. Takvo ciljano liječenje ortodontskih anomalija je najuspješnije i po pravilima i preporukama vodećih međunarodnih stručnih društava.

Više o ortodontskim terapijama saznajte na linku

Podijeli ovu objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Srodne objave:

Kada smo prestari za ortodontsku terapiju?

Kad pomislimo na aparatić za zube, mnogi će se sjetiti mobilnog aparatića kojeg su nosili kao djeca. Sjećamo se i američkih serija i filmova u kojima su tinejdžeri nosili fiksne aparate. Zbog sličnih iskustava i uvjerenja brojni ljudi danas, u odrasloj dobi, nisu zadovoljni svojim zubima, ali misle da je

Naručite se