fbpx

Interceptivna terapija

Ortodontska terapija koja “djeluje s rastom” počinje u periodu intenzivnog rasta djeteta (tzv. predpubertalni pik rasta). Tada prvenstveno djelujemo ortopedski na djetetove čeljusti i zube.

Vrijeme početka naglog rasta individualno je za svako dijete. Cilj ortodontske terapije je potaknuti ili usporiti rast gornje i/ili donje čeljusti i omogućiti ravnotežu u razvoju čeljusti. Izraženost ortodontske anomalije tako se može značajno ublažiti pa kasnija fiksna ortodontska terapija može biti puno blaža i kraća. Takvo usmjeravanje rasta može ponekad potpuno ukloniti potrebu za fiksnom ortodontskom terapijom.

Ova terapija uključuje korištenje najčešće mobilnih aparata različitih vrsta za različite ortodontske anomalije. Djetetu se napravi točna individualna procjena koji su mu problemi, odredi se redoslijed njihovog liječenja i postavlja strogo individualna ortodontska terapija. Zato je moguće da dijete nekoliko mjeseci nosi jedan aparat, a onda nakon toga i drugi. Takvo ciljano liječenje ortodontskih anomalija je najuspješnije i po pravilima i preporukama vodećih međunarodnih stručnih društava.

Više o ortodontskim terapijama saznajte na linku

Podijeli ovu objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Srodne objave:

krupni-plan-savršeno-bijelog-i-ravnog-osmijeha

Kako zadržati zube nakon ortodontske terapije?

Često se od pacijenata može čuti kako su se zubi nakon ortodontske terapije pomaknuli. Zašto dolazi do vraćanja zuba? Zubi nakon ortodontske terapije imaju sklonost vraćanja prema prvotnoj poziciji što se naziva recidiv. Koliko jako ovisi o tipu i veličini pomaka i o stabilnosti zagriza postignutim ortodontskom terapijom. Što je

Usmjeravanje rasta zubi

Rana ortodontska terapija provodi se dok dijete ima pretežno mliječne zube i njome se uklanjaju uvjeti za nastanak ortodontske anomalije.

Naručite se

Prijavite se na newsletter

Obavijestit ćemo Vas lakše o pogodnostima, novostima i posebnim popustima.