fbpx
Search
Close this search box.

Ortodoncija u tinejdžerskoj dobi

Veliki broj djece te dobi je u fiksnoj ortodontskoj terapiji, što još veći intenzitet stavlja na ispravnu oralnu higijenu.

Karijes mladog trajnog zuba u tinejdžersko doba uvijek je praćen s intenzivnim rastom u visinu zbog čega je potreba za kalcijem velika, a zubi su manje mineralizirani nego u odrasloj dobi. Zato karijes koji nastane na mladom trajnom zubu, veoma brzo napreduje i nerijetko je slika da se na površini zuba može vidjeti samo malena rupica koja je zbog smanjene mineralizacije zuba veoma brzo napredovala u dubinu zuba, gdje je nastao veliki karijes.

Kontrolni pregledi tinejdžera u Stomatološkoj Poliklinici Apolonija zato su češći i obavezno uključuju temeljita čišćenja svih zubnih ploha. Stalna edukacija, korištenje najsuvremenije opreme i najboljih materijala jamči da će svaki mliječni zubić ostati u djetetovim ustima i ispuniti svoju misiju, a liječeni mladi trajni zub dugi će niz godina biti u punoj funkciji u ustima.

Gingivitis u tinejdžerskoj dobi

Hormonske promjene koje se događaju u djetetovu tijelu, uz i malo lošiju higijenu dovode do upale zubnog mesa.

Protokol kojeg smo formirali za ovakva stanja uvijek je djelotvoran i suzbija već u jednoj posjeti sve akutne promjene nastale na zubnom mesu djeteta.

U tinejdžerskoj dobi preporučujemo zubnu pastu ZOOBZONE Smiley teens . ZOOBZONE paste ne sadrži nikakve štetne tvari i pružaju punu zaštitu trajnim zubima.

Podijeli ovu objavu

Srodne objave:

Kako odabrati vrstu bravica za fiksni aparatić?

Ako ste učinili svoj prvi korak k ortodontskoj terapiji i ustanovili da biste trebali reagirati na anomaliju, sljedeće što trebate učiniti je odabrati vrstu bravica za fiksni aparatić. U ovom ćemo se blogu osvrnuti na fiksne mobilne aparatiće, odnosno na dijelove koji ponajviše utječu na funkcionalnost, ali su i najvažniji kada u obzir uzmemo i estetiku. Riječ je o bravicama – dijelu koji prvi primijetite na zubima osobe s fiksnim aparatićem. 

Naručite se