fbpx

Ortodoncija u tinejdžerskoj dobi

Veliki broj djece te dobi je u fiksnoj ortodontskoj terapiji, što još veći intenzitet stavlja na ispravnu oralnu higijenu.

Karijes mladog trajnog zuba u tinejdžersko doba uvijek je praćen s intenzivnim rastom u visinu zbog čega je potreba za kalcijem velika, a zubi su manje mineralizirani nego u odrasloj dobi. Zato karijes koji nastane na mladom trajnom zubu, veoma brzo napreduje i nerijetko je slika da se na površini zuba može vidjeti samo malena rupica koja je zbog smanjene mineralizacije zuba veoma brzo napredovala u dubinu zuba, gdje je nastao veliki karijes.

Kontrolni pregledi tinejdžera u Stomatološkoj Poliklinici Apolonija zato su češći i obavezno uključuju temeljita čišćenja svih zubnih ploha. Stalna edukacija, korištenje najsuvremenije opreme i najboljih materijala jamči da će svaki mliječni zubić ostati u djetetovim ustima i ispuniti svoju misiju, a liječeni mladi trajni zub dugi će niz godina biti u punoj funkciji u ustima.

Gingivitis u tinejdžerskoj dobi

Hormonske promjene koje se događaju u djetetovu tijelu, uz i malo lošiju higijenu dovode do upale zubnog mesa.

Protokol kojeg smo formirali za ovakva stanja uvijek je djelotvoran i suzbija već u jednoj posjeti sve akutne promjene nastale na zubnom mesu djeteta.

U tinejdžerskoj dobi preporučujemo zubnu pastu ZOOBZONE Smiley teens . ZOOBZONE paste ne sadrži nikakve štetne tvari i pružaju punu zaštitu trajnim zubima.

Podijeli ovu objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Srodne objave:

Kada smo prestari za ortodontsku terapiju?

Kad pomislimo na aparatić za zube, mnogi će se sjetiti mobilnog aparatića kojeg su nosili kao djeca. Sjećamo se i američkih serija i filmova u kojima su tinejdžeri nosili fiksne aparate. Zbog sličnih iskustava i uvjerenja brojni ljudi danas, u odrasloj dobi, nisu zadovoljni svojim zubima, ali misle da je

krupni-plan-savršeno-bijelog-i-ravnog-osmijeha

Kako zadržati zube nakon ortodontske terapije?

Često se od pacijenata može čuti kako su se zubi nakon ortodontske terapije pomaknuli. Zašto dolazi do vraćanja zuba? Zubi nakon ortodontske terapije imaju sklonost vraćanja prema prvotnoj poziciji što se naziva recidiv. Koliko jako ovisi o tipu i veličini pomaka i o stabilnosti zagriza postignutim ortodontskom terapijom. Što je

Naručite se

Prijavite se na newsletter

Obavijestit ćemo Vas lakše o pogodnostima, novostima i posebnim popustima.