fbpx

Zašto je lijepo biti medicinska sestra?

Ana Štefinovec, bacc. med. tech. naša je glavna medicinska sestra poliklinike, a kroz nekoliko pitanja koja smo joj postavili, dala nam je do znanja zašto voli svoj posao i zašto je lijepo biti medicinska sestra.

Što te potaknulo da se odlučiš za karijeru u ovoj struci i postaneš medicinska sestra?

Od najranijeg djetinjstva, osjetila sam privlačnost prema medicinskoj profesiji. Dogodilo se to kada sam kao dijete operirala krajnike. U bolnici sam promatrala ljubaznost, brigu i stručnost medicinskih sestara koje su se tada brinule za mene i to me potaknulo da zamislim sebe u toj ulozi jednog dana.

Koje kvalitete smatraš ključnima za uspješnu medicinsku sestru, posebno kada se radi o skrbi za pacijente i izgradnji odnosa s njima?

Kao medicinskoj sestri, najvažnije mi je prvo izgraditi pozitivan odnos s pacijentima kako bih stvorila okruženje koje doprinosi njihovom oporavku i dobrobiti. Potom mi je jednako važno da je razina pružene skrbi iznimno stručna i profesionalna. Biti uspješna medicinska sestra najprije zahtijeva empatiju. To znači da možete razumjeti osjećaje, brige i potrebe pacijenata i pružiti im osjećaj podrške i sigurnosti.
Uspješna medicinska sestra posjeduje i izvrsne komunikacijske vještine koje su ključne za izgradnju povjerenja s pacijentima kroz jasne i detaljne odgovore na njihova pitanja. S obzirom na bolničko okruženje, medicinske sestre trebaju imati visoku razinu strpljenja za rješavanje svakodnevnih izazova, izvrsne organizacijske vještine i učinkovitu suradnju s cijelim medicinskim timom. Medicinske sestre su često nevidljiva spona između pacijenta i liječnika.

Zašto je lijepo biti medicinska sestra?

Vjerujem da je sestrinstvo više od profesije – to je poziv koji zahtijeva strast, predanost i ljubav prema pomaganju. Biti medicinska sestra meni osobno donosi duboku zahvalnost prema životu i ljepoti humanosti. Svakodnevno susrećem ljude različite životne dobi u njihovim ranjivim stanjima, a s druge strane pomoći čovjeku da ozdravi i vidjeti osmijeh na njihovu licu predivan je osjećaj. I zato je divno biti medicinska sestra.

 

Koji aspekti rada u Stomatološkoj poliklinici Apoloniji ti pružaju zadovoljstvo ili ispunjenje?

S obzirom na to da sam se oduvijek vidjela u karijeri medicinske sestre, posvećena sam ostvarenju tog cilja kroz kontinuirano obrazovanje i profesionalni razvoj. Uvijek uzimam u obzir sve aspekte medicinske struke i uvijek sam otvorena za nove tehnologije, istraživanja i inovacije koje bi mogle unaprijediti kvalitetu skrbi. Stomatološka poliklinika Apolonija mi pruža upravo sve to. Sretna sam što se nalazim u okruženju koje promiče visoke standarde kvalitete skrbi. Uz najnovije tehnologije i resurse, moj rad je obogaćen i neprekidnim profesionalnim razvojem, usavršavanjem i podrškom u razvoju karijere. Danas, u ulozi glavne sestre poliklinike, imam priliku upravljati timom medicinskih sestara i dentalnih asistenata te sudjelujem u brojnim izazovnim i zanimljivim projektima koji uključuju najnovije tehnologije u stomatologiji.

Raditi u timu s drugim stručnjacima je izvor podrške, inspiracije i zajedništva

Podijeli ovu objavu

Srodne objave:

Brinemo li više o ispravnosti svog vozila ili o vlastitom oralnom zdravlju?

Da nas svaki dan ošamari neka statistika, već smo se navikli, ali zadnja službena statistika je zabrinjavajuća. Hrvatska se nalazi među prvima u Europi po lošoj praksi održavanja oralne higijene, posebno po neredovitom pranju zubi. Statistike pokazuju da 12-godišnjaci u prosjeku imaju četiri zuba koji su zahvaćeni karijesom, a 80

Naručite se