fbpx
Search
Close this search box.

Novi način brzog rješavanja bezubosti

ALL ON 4/6/8 – Najbolje rješenje za bezubost, uznapredovali parodontitis ili uništene zube

Potpuna bezubost do prije svega nekoliko godina i za pacijenta i za liječnika je predstavljala velik problem. Narušeni su estetika osmjeha i svakodnevna funkcija žvakanja. Gubitak zuba uzrokuje gubitak zubne kosti. Dolazi i do spuštanja zagriza i narušavanja odnosa u donjoj trećini lica. Takve promjene pacijentu daju “starački izgled” kada se kutevi usana spuste prema dolje, a obje usnice “utone” i više nisu vidljive. To postaje veliko opterećenje i za čeljusni zglob.

Jesu li zubne proteze najbolje rješenje?

Za cijeli ovaj niz problema rješenje su bile djelomične ili potpune proteze. Proteze ne samo da ne pružaju zadovoljavajuću estetiku, već i svakodnevno umanjuju kvalitetu života. One mogu biti neugodne te mogu žuljati. Nakon nekog vremena zbog razgradnje kosti proteze više u potpunosti ne odgovaraju čeljustima pa postaju nestabilne. Osim što je to neugodan osjećaj, nerijetko je sa protezama otežano žvakanje.

Kako danas moderno rješavamo bezubost?

Na sreću, razvoj tehnologije u dentalnoj implantologiji omogućio je novo rješenje potpune i djelomične bezubosti. Ono što je najimpresivnije kod ove nove tehnike je to što nove fiksne zube možete dobiti za 24 sata.

All on 4, All on 6 ili All on 8 su inovativne metode kojima se uz pomoć fiksnog mosta poduprtog na 4, 6 ili 8 implantata nadomještavaju svi zubi u čeljusti. Ova metoda jednostavan je način postizanja visoke funkcionalnosti i estetike uz minimalnu invazivnost i vrijeme oporavka. All on 4 ili All on 6 ponudio je i rješenje za one ljude kojima se zbog nedostatka zubne kosti nisu mogli nadomjestiti zubi pojedinačnim implantatima.

Ono što brine mnoge pacijente je da ne žele puno vremena biti bez zuba, a imaju neke zube koji se moraju izvaditi prije zahvata. Kod ove tehnike u istom zahvatu moguće je čak i vađenje zubi prije postavljanja samih implantata. Dakle, moguće je na zahvat doći sa svojim zubima te u istom danu kući otići s novim osmjehom.

Posebna tehnologija ugradnje implantata liječnicima je omogućila da mogu ostvariti stabilnost implantata odmah nakon ugradnje. Samo par sati nakon zahvata izradi se privremeni most koji se fiksira na implantate te je moguće odmah normalno jesti!

Kako izgleda zahvat?

Radi se u lokalnoj anesteziji, za vrijeme zahvata pacijent je budan, ali prema želji može biti blago sediran kako bi mu bilo što ugodnije. Jako je bitno da se pacijent pripremi za zahvat i dobije sve potrebne informacije o trajanju i postupcima.

Tijekom procedure može se koristiti i plazma bogata faktorima rasta uzeta iz krvi pacijenta neposredno prije zahvata. Ovaj postupak smanjuje upalnu reakciju, stimulira bioregenerativne procese te uvelike skraćuje vrijeme potrebno za vezivanje implantata za kost.

Oporavak je brz te pacijenti već za par dana normalno jedu i smiju se uživajući u slobodi koju nude fiksni zubi.

Privremeni zubi

Zube je moguće dobiti odmah kada se napravi operacija. Nakon postavljanja privremenih zubi pacijent dobije upute o održavanju i higijeni novih zuba. Održavanje higijene od iznimne je važnosti, kao i redovite kontrole ne samo do izrade trajnog rada, već dva puta godišnje i kasnije.

Kako izgledaju novi lijepi zubi?

Trajni rad izrađuje se nekoliko mjeseci nakon zahvata, kada je cijeljenje potpuno završeno te je formiran konačan oblik tkiva. Rad se fiksira na implantate vijcima te ga stomatolog jednostavno može ukloniti u slučajevim kasnijih kontrole i redovitih čišćenja. Kod izrade trajnog rada pacijent ima veliku slobodu u dizajniranju svojeg novog osmjeha. 

Oblik, boja i smještaj zuba više nisu uvjetovani starim rasporedom zuba već novim željama pacijenta. Zubi ne moraju biti šablonski kao u protezama već se mogu napraviti da u potpunosti odgovaraju pacijentovom obliku lica i da vrlo vješto imitiraju prirodne zube koje je izgubio.

Podijeli ovu objavu

Srodne objave:

Sinus lift

Sinus lift je kirurška augmentacijska tehnika kojoj je cilj ”stvoriti” kost u području gornje čeljusti kada nema dovoljno koštane mase za postavljanje implantata.

Naručite se