fbpx

Od krunice do potpunog makeovera

Uz brojne nove trendove teško je procijeniti što je stvarno nešto novo, a što je samo novo pakiranje za stari proizvod.

Najvažniji je pacijent

Dizajn osmijeha je širok pojam koji u sebi skriva puno noviteta, ali i neke stare principe. Jedan od tih principa je sudjelovanje pacijenta u stvaranju vizije i realizacije savršenog osmijeha. Iako struka uvijek poštuje određena zadana pravila i estetske standarde, najvažniji u kreiranju osmijeha treba biti pacijent. Njegove želje i njegovo konačno zadovoljstvo najbitniji su faktori za planiranje osmijeha.

Važnost suradnje liječnik-pacijent dobiva novu dimenziju uz koncept dizajniranja osmijeha. On omogućuje pacijentu da iskomunicira i prenese svoju viziju osmijeha. Ujedno stomatolozima koji koriste tehnologiju dizajniranja osmijeha omogućuje stvaranje bolje estetike.

Tehnologija nam je već puno napretka donijela u stomatologiji, a smile design je jedna od stvari koja je ušla u praksu kao sastavni dio terapijskih inovacija.

Dizajn osmijeha počinje na prvom pregledu kada se pacijenta upoznaje s prvim idejama i mogućnostima. Naprave se fotografije osmijeha te se uzmu trodimenzionalni (3D) skenovi zuba pomoću kojih odmah možete vidjeti 3D prikaz vaših zuba.

Određivanje konačnog izgleda

Kombiniranjem napravljenih fotografija i skenova moguće je vjerno prikazati i simulirati gotovo sva rješenja za novi osmijeh. Simulacijama u 3D softverima mogu se simulirati svi protetski, implanto-protetski ili ortodontski radovi te se zatim simulacije mogu prenijeti na fotografije osmijeha. Bilo da se radi samo o jednoj krunici, izbjeljivanju ili možda o potpunom make-overu osmijeha, pomoću smile designa možete vizualizirati finalni rezultat i sudjelovati u nastajanju vašeg osmijeha.

Metode Dental Smile Designa sastavni su dijelovi planiranja prije izrade estetskih ljuskica i pacijentu olakšavaju izbor estetike i prilagodbe njegovim željama. Laboratorij može izraditi pokazne krunice ili ljuskice koje su od privremenog materijala i služe za što bolje određivanje konačnog izgleda i novog osmijeha. Na ovaj način možete svoj novi osmijeh isprobati prije nego se odlučite da je to to. Uz smile design donijeti najbolju odluku za svoje zube nikada nije bilo lakše.

Podijeli ovu objavu

Srodne objave:

Zašto posjetiti stomatologa prije godišnjeg odmora?

Stiglo je vrijeme za dugo očekivani ljetni godišnji odmor. Ako ste već spremili svoje putne torbe, opskrbili se kremama za sunčanje, kupaćim kostimima, platnenim šeširom, sunčanim naočalama i svim ostalim rekvizitima za plažu, vjerojatno ste zaboravili na nešto mrvicu važnije – a to je pregled kod stomatologa.

Naručite se