fbpx

Faktori rasta

PRGF – Novi pristup regeneraciji tkiva pri postavljanju zubnih implantata

PRGF – Endoret (Platelet Rich in Growth Factors – Endogenus Regenerative Technology) je tehnologija izolacije faktora rasta iz krvi.

Oni stimuliraju proces stvaranja tkiva i ubrzavaju cijeljenje. Tako se smanjuje bol nakon zahvata. Ovaj postupak pomaže nam da nježno i efikasno rješavamo i preveniramo neke od komplikacija koje su u prošlosti zadavale mnogo muke pacijentima i stomatolozima.

Sam postupak je iznimno jednostavan i već kroz par minuta iz pacijentove krvi imamo gotove krvne pripravke spremne za upotrebu. Oni se mogu kombinirati s umjetnom kosti ili koristiti samostalno.

Protokol ubrzane regeneracije faktorima rasta

PRGF protokol je vrlo jednostavan, a podrazumijeva vađenje male količine krvi iz koje se odijele crvene i bijele krvne stanice od plazme gdje se nalaze trombociti i fibrinogen.

Krv se uzima najmanjom iglom, a pacijenti postupak opisuju kao mnogo ugodniji i bezbolniji od „običnog“ vađenja krvi. Postupak se provodi u našoj ambulanti, a proces izolacije u našem laboratoriju u poliklinici.

Prednosti ubrzane regeneracije biomaterijalom

Prednosti upotrebe biomaterijala

  • omogućava regeneraciju tkiva
  • ubrzavaju se procesi cijeljenja
  • sprječava nastanak komplikacija
  • materijal je od vlastitog tkiva zbog čega ne postoji mogućnost alergije
  • uništava bakterije i djeluje protuupalno

Široka mogućnost primjene i višestruka korist

  • terapija ubrzanog cijeljenja nakon vađenja zuba
  • povećanje visine i širine kosti prije postavljanja implantata
  • brže i više stvaranje gušće kosti oko implantata te tako njegovo bolje vezivanje
  • podizanje dna sinusa
  • cijeljenje i stvaranje zubnog mesa (kod terapije povlačenja zubnog mesa i prekrivanja ogoljelih površina zubnih korjenova)

Stomatološka poliklinika Apolonija je prva ordinacija u Hrvatskoj koja je započela primjenu PRGF-a u kliničkoj praksi, a docent Lauc prvi je Opinion leader za BTI PRGF-Endoret u Hrvatskoj.

Podijeli ovu objavu

Srodne objave:

Imate paradontozu, a bojite se djelovati?

Jeste li ikada tijekom pranja zubi primijetili da vam krvari zubno meso? Je li to krvarenje bilo popraćeno crvenilom, boli i osjetljivošću? Ako ste prepoznali neki od ovih simptoma, postoji mogućnost da imate akutnu upalu zubnog mesa koja se naziva gingivitis. Iako se ove upale možete lako riješiti kvalitetnom zubnom higijenom, ako ne reagirate na vrijeme i ustrajno, vrlo se lako može pretvoriti u nešto ozbiljnije – paradontozu.

stomatolog-apolonija-zagreb-centar-3d-ilustracija-stomatološkog-lasera

Laseri u stomatologiji

Riječ laser često se može vidjeti kao usluga u raznim djelatnostima i često povezuje s terminima – učinkovito, bezbolno ili minimalno invazivno. Jesu li svi laseri isti, kako oni uopće rade i vrijede li za laserske tretmane zaista ti epiteti? Laser (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) je vrlo

3D-ilustracija-resorpcije-odnosno-propadanja-celjusne-kosti-na-mjestu-nedostatka-zuba

Regeneracija kosti

Regeneracija kosti obuhvaća postupke pri kojima se koristi koštani zamjenski materijal koji u procesu cijeljenja i pregradnje bude zamijenjen pravom kosti.

Naručite se