PRGF – Novi pristup regeneraciji tkiva pri postavljanju zubnih implantata

PRGF – Endoret (Platelet Rich in Growth Factors – Endogenus Regenerative Technology) je tehnologija izolacije faktora rasta iz krvi.

Oni stimuliraju proces stvaranja tkiva i ubrzavaju cijeljenje. Tako se smanjuje bol nakon zahvata. Ovaj postupak pomaže nam da nježno i efikasno rješavamo i preveniramo neke od komplikacija koje su u prošlosti zadavale mnogo muke pacijentima i stomatolozima.

Sam postupak je iznimno jednostavan i već kroz par minuta iz pacijentove krvi imamo gotove krvne pripravke spremne za upotrebu. Oni se mogu kombinirati s umjetnom kosti ili koristiti samostalno.

Protokol ubrzane regeneracije faktorima rasta

PRGF protokol je vrlo jednostavan, a podrazumijeva vađenje male količine krvi iz koje se odijele crvene i bijele krvne stanice od plazme gdje se nalaze trombociti i fibrinogen.

Krv se uzima najmanjom iglom, a pacijenti postupak opisuju kao mnogo ugodniji i bezbolniji od „običnog“ vađenja krvi. Postupak se provodi u našoj ambulanti, a proces izolacije u našem laboratoriju u poliklinici.

Prednosti ubrzane regeneracije biomaterijalom

Prednosti upotrebe biomaterijala

  • omogućava regeneraciju tkiva
  • ubrzavaju se procesi cijeljenja
  • sprječava nastanak komplikacija
  • materijal je od vlastitog tkiva zbog čega ne postoji mogućnost alergije
  • uništava bakterije i djeluje protuupalno

Široka mogućnost primjene i višestruka korist

  • terapija ubrzanog cijeljenja nakon vađenja zuba
  • povećanje visine i širine kosti prije postavljanja implantata
  • brže i više stvaranje gušće kosti oko implantata te tako njegovo bolje vezivanje
  • podizanje dna sinusa
  • cijeljenje i stvaranje zubnog mesa (kod terapije povlačenja zubnog mesa i prekrivanja ogoljelih površina zubnih korjenova)

Stomatološka poliklinika Apolonija je prva ordinacija u Hrvatskoj koja je započela primjenu PRGF-a u kliničkoj praksi, a docent Lauc prvi je Opinion leader za BTI PRGF-Endoret u Hrvatskoj.

Podijeli ovu objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Srodne objave:

stomatolog-apolonija-zagreb-centar-3d-ilustracija-stomatološkog-lasera

Laseri u stomatologiji

Riječ laser često se može vidjeti kao usluga u raznim djelatnostima i često povezuje s terminima – učinkovito, bezbolno ili minimalno invazivno. Jesu li svi laseri isti, kako oni uopće rade i vrijede li za laserske tretmane zaista ti epiteti? Laser (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) je vrlo

3D-ilustracija-resorpcije-odnosno-propadanja-celjusne-kosti-na-mjestu-nedostatka-zuba

Regeneracija kosti

Regeneracija kosti obuhvaća postupke pri kojima se koristi koštani zamjenski materijal koji u procesu cijeljenja i pregradnje bude zamijenjen pravom kosti.

Naručite se

Prijavite se na newsletter

Obavijestit ćemo Vas lakše o pogodnostima, novostima i posebnim popustima.