fbpx

Regenerativna bioterapija

Imunološki sistem pacijenta ima veliki potencijal u cijeljenju i regeneraciji tkiva.

Korištenje vlastitog potencijala pacijenta za regenerativne postupke, operacije, u implantologiji, parodontologiji i drugim granama podiže razinu dentalne medicine u vrh medicinskih disciplina. Naša ustanova jedna je od začetnika primjene ovih metoda u Hrvatskoj i do sada imamo izvrsne rezultate u njihovoj primjeni.

Korištenje vlastitih stanica i induciranje matičnog potencijala nediferenciranih stanica vezivnog tkiva ubrzavaju cijeljenje rane, sprječavaju infekcije i povrede rane, zamjenjuju lijekove i različite medicinske pripravke i spajaju stomatologiju s prirodnim liječenjem. Tzv. PRGF, PRP i PRF plazme i fibrinske membrane koriste se zbog svojih visokoregenerativnih osobina i potpune prirodnosti i neškodljivosti.

Zahvaljujući biotehnologiji i korištenju pacijentovog regeneracijskog potencijala, naše operacije prolaze brže uz daleko manje nuspojava ili bolova. Regeneracija se postiže prirodnim putem, a organizmu pomažemo da u potpunosti samostalno reparira vlastiti sustav.

Podijeli ovu objavu

Srodne objave:

Imate paradontozu, a bojite se djelovati?

Jeste li ikada tijekom pranja zubi primijetili da vam krvari zubno meso? Je li to krvarenje bilo popraćeno crvenilom, boli i osjetljivošću? Ako ste prepoznali neki od ovih simptoma, postoji mogućnost da imate akutnu upalu zubnog mesa koja se naziva gingivitis. Iako se ove upale možete lako riješiti kvalitetnom zubnom higijenom, ako ne reagirate na vrijeme i ustrajno, vrlo se lako može pretvoriti u nešto ozbiljnije – paradontozu.

stomatolog-apolonija-zagreb-centar-3d-ilustracija-stomatološkog-lasera

Laseri u stomatologiji

Riječ laser često se može vidjeti kao usluga u raznim djelatnostima i često povezuje s terminima – učinkovito, bezbolno ili minimalno invazivno. Jesu li svi laseri isti, kako oni uopće rade i vrijede li za laserske tretmane zaista ti epiteti? Laser (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) je vrlo

3D-ilustracija-resorpcije-odnosno-propadanja-celjusne-kosti-na-mjestu-nedostatka-zuba

Regeneracija kosti

Regeneracija kosti obuhvaća postupke pri kojima se koristi koštani zamjenski materijal koji u procesu cijeljenja i pregradnje bude zamijenjen pravom kosti.

Naručite se