fbpx
Search
Close this search box.

Rezultati liječenja čeljusnog zgloba

Poremećaji temporomandibularnog sustava imaju kronični karakter i razvijaju se kroz duži vremenski period

Osnovni zadatak u liječenju je smanjiti ili po mogućnosti ukloniti akutna stanja odnosno bol. Stoga je koncept liječenja postavljen da se prvo utvrde uzroci i čimbenici koji pomažu nastanku simptoma. U prvom dijelu liječenja potrebno je ukloniti simptome koji pacijenta opterećuju. Stoga je postizanje smanjenja bolnih senzacija osnovni zadatak u prvoj fazi liječenja. Liječenje u ovoj fazi može biti vrlo kratkotrajno ili trajati nekoliko mjeseci.

U drugoj fazi liječenja treba se uspostaviti i zadržati stabilno stanje koje je utvrđeno dijagnostičkim postupcima i potvrđeno u prvoj fazi terapije. Ako se radi o padu zagriza uslijed gubitka zuba potrebno je nadoknaditi izgubljene zube implantatima. Ako je odnos moguće ispraviti pomicanjem zuba provodi se ortodontska terapija. Ponekad je potrebno napraviti vrlo male promjene na zagrizu kako bi rezultati liječenja imali trajni karakter.

Podijeli ovu objavu

Srodne objave:

Imate paradontozu, a bojite se djelovati?

Jeste li ikada tijekom pranja zubi primijetili da vam krvari zubno meso? Je li to krvarenje bilo popraćeno crvenilom, boli i osjetljivošću? Ako ste prepoznali neki od ovih simptoma, postoji mogućnost da imate akutnu upalu zubnog mesa koja se naziva gingivitis. Iako se ove upale možete lako riješiti kvalitetnom zubnom higijenom, ako ne reagirate na vrijeme i ustrajno, vrlo se lako može pretvoriti u nešto ozbiljnije – paradontozu.

stomatolog-apolonija-zagreb-centar-3d-ilustracija-stomatološkog-lasera

Laseri u stomatologiji

Riječ laser često se može vidjeti kao usluga u raznim djelatnostima i često povezuje s terminima – učinkovito, bezbolno ili minimalno invazivno. Jesu li svi laseri isti, kako oni uopće rade i vrijede li za laserske tretmane zaista ti epiteti? Laser (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) je vrlo

3D-ilustracija-resorpcije-odnosno-propadanja-celjusne-kosti-na-mjestu-nedostatka-zuba

Regeneracija kosti

Regeneracija kosti obuhvaća postupke pri kojima se koristi koštani zamjenski materijal koji u procesu cijeljenja i pregradnje bude zamijenjen pravom kosti.

Naručite se