fbpx
Search
Close this search box.

Brinemo li više o ispravnosti svog vozila ili o vlastitom oralnom zdravlju?

Da nas svaki dan ošamari neka statistika, već smo se navikli, ali zadnja službena statistika je zabrinjavajuća. Hrvatska se nalazi među prvima u Europi po lošoj praksi održavanja oralne higijene, posebno po neredovitom pranju zubi. Statistike pokazuju da 12-godišnjaci u prosjeku imaju četiri zuba koji su zahvaćeni karijesom, a 80 posto odraslih Hrvata pati od neke vrste parodontne bolesti. Nadalje, 90 posto Hrvata ima karijes, a 11 posto nema pristup stomatologu. Kao posljedica ovog lošeg stanja oralnog zdravlja, Hrvatska se nalazi na dnu ljestvice država Europske Unije po broju zdravih zubi. Loša praksa održavanja oralne higijene može dovesti do brojnih zdravstvenih problema. Zbog toga je važno obrazovati ljude o pravilnom održavanju oralne higijene i povečati broj odlazaka stomatologu. 

Kao i mnoge druge stvari u životu koje zahtjevaju stalnu brigu, tako su i redoviti posjeti stomatologu ključni za prevenciju bolesti i očuvanje zdravlja. Na primjer, tehnički pregled vozila je važna procedura koja se provodi jednom godišnje kako bi se osigurala sigurnost vozila na cestama. Redovito provođenje tehničkog pregleda je nužan korak u održavanju vozila u dobrom stanju i prevenciji mogućih kvarova i nezgoda na cesti. Kao što je odlazak na tehnički pregled važan za osiguravanje sigurnosti na cestama, tako je i redoviti posjet stomatologu ključan za održavanje Vašeg zdravlja.

Redoviti posjet stomatologu važan je za održavanje zdravlja usne šupljine ali i cijelog tijela. Često se susrećemo s pitanjem zašto je posjet stomatologu uopće potreban ako ne osjećamo bol. Treba imati na umu da se mnoge bolesti u ustima mogu razvijati godinama bez ikakvih simptoma. Redovitim posjetima stomatologu možemo spriječiti daljnji napredak bolesti te izbjeći bolne i skupocjene stomatološke zahvate. Kontrolni pregled kod stomatologa nije samo provjera je li došlo do pojave karijesa. Stomatolog će pregledati sve strukture u usnoj šupljini kako bi uočio i spriječio eventualne probleme u ranoj fazi. U Stomatološkoj poliklinici Apolonija, naši stručni stomatolozi osigurat će vam vrhunsku uslugu i pomoći Vam da održite Vaše oralno zdravlje na najvišoj razini. Kod brige o oralnom zdravlju, osim redovitih posjeta stomatologu, važno je pravilno održavati oralnu higijenu. To podrazumijeva redovito četkanje zubi, korištenje zubnog konca te ispiranje usne šupljine antibakterijskim sredstvom. Međutim, čak i ako se pridržavate svih ovih koraka, neke promjene se mogu dogoditi u usnoj šupljini koje je potrebno tretirati profesionalno.

U Stomatološkoj poliklinici Apolonija, možete se osloniti na vrhunsku opremu i znanje našeg osoblja. Važno je naglasiti da oralno zdravlje nije samo važno za izgled vašeg osmijeha, već ima veliki utjecaj na vaše opće zdravlje. Problemi u usnoj šupljini mogu utjecati na probavu hrane i uzrokovati upale u tijelu. Stoga, posjet stomatologu ne bi trebao biti samo kada osjetite bol, već bi trebao biti dio vaše redovite zdravstvene rutine. U Stomatološkoj poliklinici Apolonija, svakom pacijentu pristupamo individualno i pružamo im najbolje moguće savjete i tretmane kako bi njihovo oralno zdravlje bilo na najvišoj razini. Redoviti posjeti stomatologu i odlazak na tehnički pregled vozila su oba ključna aspekta održavanja zdravlja i sigurnosti, te bi oba trebala biti dio redovite i preventivne rutine. Zato sljedeći put prije nego što posjetite stanicu za tehnički pregled vozila skrenite do Vašem stomatologu na redovnu kontrolu.

 
 

Podijeli ovu objavu

Srodne objave:

Zašto je lijepo biti medicinska sestra?

Ana Štefinovec, bacc. med. tech. naša je glavna medicinska sestra poliklinike, a kroz nekoliko pitanja koja smo joj postavili, dala nam je do znanja zašto voli svoj posao i zašto je lijepo biti medicinska sestra. Što te potaknulo da se odlučiš za karijeru u ovoj struci i postaneš medicinska sestra?

Naručite se