fbpx
Search
Close this search box.

Depigmentacija zuba

Pigmentacije su promjene boje zuba. Nalaze se na površini zuba kao posljedica pušenja, konzumiranja nekih napitaka poput kave, crnog vina, raznih čajeva ili dugotrajne terapije s klorheksidinom i sl.

Pigmentacijske naslage najčešće nalazimo na prednjim donjim zubima i najčešće ih nije moguće ukloniti četkanjem zuba. Pušači ih obično imaju u većoj mjeri, ali ih nalazimo i kod nepušača. Moguće ih je vrlo uspješno ukloniti čak i u prostoru među zubima posebnim aparatom koji koristi smjesu zraka, vode i praha koji se proizvodi u različitim voćnim okusima.

Depigmentacijske pjeskare pod tlakom izbacuju sitna zrnca na bazi natrijevog bikarbonata raspršenih u vodi te na taj način čiste zube i vraćaju im prirodnu bjelinu. Nakon zahvata pjeskarenja zubi, zubi su glatki i bijeli, a postupkom pjeskarenja se usporava stvaranje novih pigmentacija.

Podijeli ovu objavu

Srodne objave:

Zašto posjetiti stomatologa prije godišnjeg odmora?

Stiglo je vrijeme za dugo očekivani ljetni godišnji odmor. Ako ste već spremili svoje putne torbe, opskrbili se kremama za sunčanje, kupaćim kostimima, platnenim šeširom, sunčanim naočalama i svim ostalim rekvizitima za plažu, vjerojatno ste zaboravili na nešto mrvicu važnije – a to je pregled kod stomatologa.

Naručite se