fbpx

Depigmentacija zuba

Pigmentacije su promjene boje zuba. Nalaze se na površini zuba kao posljedica pušenja, konzumiranja nekih napitaka poput kave, crnog vina, raznih čajeva ili dugotrajne terapije s klorheksidinom i sl.

Pigmentacijske naslage najčešće nalazimo na prednjim donjim zubima i najčešće ih nije moguće ukloniti četkanjem zuba. Pušači ih obično imaju u većoj mjeri, ali ih nalazimo i kod nepušača. Moguće ih je vrlo uspješno ukloniti čak i u prostoru među zubima posebnim aparatom koji koristi smjesu zraka, vode i praha koji se proizvodi u različitim voćnim okusima.

Depigmentacijske pjeskare pod tlakom izbacuju sitna zrnca na bazi natrijevog bikarbonata raspršenih u vodi te na taj način čiste zube i vraćaju im prirodnu bjelinu. Nakon zahvata pjeskarenja zubi, zubi su glatki i bijeli, a postupkom pjeskarenja se usporava stvaranje novih pigmentacija.

Podijeli ovu objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Srodne objave:

Analiza osmijeha

Usta su dominantno obilježje lica i uz oči prva točka kontakta u komunikaciji s ljudima. Kozmetička stomatologija može uljepšati Vaš osmijeh, pri čemu ćete izgledati i osjećati se bolje.

Naručite se