fbpx

Fileri i pomlađivanje lica

Hijaluronska kiselina se često naziva i molekula mladosti, a jedna je od glavnih građevnih jedinica ljudske kože i općenito vezivnog tkiva. Ima sposobnost zadržavanja vode i čini kožu mlađom i ljepšom.

Starenjem organizma njezina količina se smanjuje. Koža postaje manje napeta i manje elastična. Već u tridesetim godinama počinje se vidjeti gubitak volumena potkožja, stvaranje bora i gubitak sjaja. Razvojem tehnologije uspjeli su se proizvesti spojevi istih svojstava kao i prirodna hijaluronska kiselina koji nam pomažu da koži vratimo mladolik izgled. S obzirom da hijaluronska kiselina ima svojstva navlačenja vode oko svojih molekula, ona pomaže koži da vrati hidrataciju, a svojim volumenom napinje kožu i daje joj volumen i punoću.

Primjena filera traje oko 45 minuta, a ovisi o veličini područja i količini filera.

Područje u koje se aplicira filer dobro se očisti i dezinficira te se nanese anestetska krema. Kada je lice anestezirano počinje se sa injiciranjem hijarulonske kiseline na željena mjesta. Sam postupak je brz i jednostavan.

Naši najčešći tretmani su oblikovanje usana te smanjenje bora i pomlađivanje lica. S ponosom možemo reći da naše usnice nećete vidjeti kao neprirodne i umjetne, već kao lijepe i prirodne.

Nakon injiciranja filera, dolazi do blage otekline i crvenila te je potrebno nekoliko dana kako bi se filer u potpunosti preraspodijelio. Kod tretmana lica reakcija je najčešće gotovo nezamjetna, te je prvi efekt vidljiv već drugi dan, a puni efekt se postiže nakon desetak dana kada je filer raspodijeljen pod kožom i hidratiziran.

Što trebamo znati o filerima

Hijaluronska kiselina u tijelu se razgrađuje kao i prirodni hijaluron tako da učinak filera nije trajan i ne šteti organizmu. Fileri su u zadnje vrijeme izrazito popularan kozmetički zahvat te se koriste u mnogim zahvatima. Novija istraživanja pokazuju nam da fileri pozitivno utječu na stvaranje novog kolagena u koži čime dodatno dugoročno utječu na lijep i mladolik izgled lica. Kako bi se zadržao efekt filera dobro ih je ponavljati svakih godinu dana.

Postoji više vrsta hijaluronskih filera za različite namjene. Rjeđi fileri s manjom koncentracijom hijalurona koriste se za osvježenje izgleda lica, povećanje vlažnosti, vraćanje sjaja u obrazima i traju kraće. Gušći fileri koriste se za popunjavanje dubljih bora, oblikovanje obraza, brade i usana.

Kada se čuju želje, odluči se i odabere koji postupak i koji filer najbolje odgovara pacijentičinim željama i potrebama. U Stomatološkoj Poliklinici Apolonija imamo veliko iskustvo u području estetskih zahvata te puno pažnje pridajemo komunikaciji kako bismo postigli vrhunske rezultate koji izgledaju prirodno te zadovoljavaju želje naših pacijentica i pacijenata.

Podijeli ovu objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Srodne objave:

Analiza osmijeha

Usta su dominantno obilježje lica i uz oči prva točka kontakta u komunikaciji s ljudima. Kozmetička stomatologija može uljepšati Vaš osmijeh, pri čemu ćete izgledati i osjećati se bolje.

Naručite se