fbpx

Fileri i pomlađivanje lica

Hijaluronska kiselina se često naziva i molekula mladosti, a jedna je od glavnih građevnih jedinica ljudske kože i općenito vezivnog tkiva. Ima sposobnost zadržavanja vode i čini kožu mlađom i ljepšom.

Starenjem organizma njezina količina se smanjuje. Koža postaje manje napeta i manje elastična. Već u tridesetim godinama počinje se vidjeti gubitak volumena potkožja, stvaranje bora i gubitak sjaja. Razvojem tehnologije uspjeli su se proizvesti spojevi istih svojstava kao i prirodna hijaluronska kiselina koji nam pomažu da koži vratimo mladolik izgled. S obzirom da hijaluronska kiselina ima svojstva navlačenja vode oko svojih molekula, ona pomaže koži da vrati hidrataciju, a svojim volumenom napinje kožu i daje joj volumen i punoću.

Primjena filera traje oko 45 minuta, a ovisi o veličini područja i količini filera.

Područje u koje se aplicira filer dobro se očisti i dezinficira te se nanese anestetska krema. Kada je lice anestezirano počinje se sa injiciranjem hijarulonske kiseline na željena mjesta. Sam postupak je brz i jednostavan.

Naši najčešći tretmani su oblikovanje usana te smanjenje bora i pomlađivanje lica. S ponosom možemo reći da naše usnice nećete vidjeti kao neprirodne i umjetne, već kao lijepe i prirodne.

Nakon injiciranja filera, dolazi do blage otekline i crvenila te je potrebno nekoliko dana kako bi se filer u potpunosti preraspodijelio. Kod tretmana lica reakcija je najčešće gotovo nezamjetna, te je prvi efekt vidljiv već drugi dan, a puni efekt se postiže nakon desetak dana kada je filer raspodijeljen pod kožom i hidratiziran.

Što trebamo znati o filerima

Hijaluronska kiselina u tijelu se razgrađuje kao i prirodni hijaluron tako da učinak filera nije trajan i ne šteti organizmu. Fileri su u zadnje vrijeme izrazito popularan kozmetički zahvat te se koriste u mnogim zahvatima. Novija istraživanja pokazuju nam da fileri pozitivno utječu na stvaranje novog kolagena u koži čime dodatno dugoročno utječu na lijep i mladolik izgled lica. Kako bi se zadržao efekt filera dobro ih je ponavljati svakih godinu dana.

Postoji više vrsta hijaluronskih filera za različite namjene. Rjeđi fileri s manjom koncentracijom hijalurona koriste se za osvježenje izgleda lica, povećanje vlažnosti, vraćanje sjaja u obrazima i traju kraće. Gušći fileri koriste se za popunjavanje dubljih bora, oblikovanje obraza, brade i usana.

Kada se čuju želje, odluči se i odabere koji postupak i koji filer najbolje odgovara pacijentičinim željama i potrebama. U Stomatološkoj Poliklinici Apolonija imamo veliko iskustvo u području estetskih zahvata te puno pažnje pridajemo komunikaciji kako bismo postigli vrhunske rezultate koji izgledaju prirodno te zadovoljavaju želje naših pacijentica i pacijenata.

Podijeli ovu objavu

Srodne objave:

Zašto posjetiti stomatologa prije godišnjeg odmora?

Stiglo je vrijeme za dugo očekivani ljetni godišnji odmor. Ako ste već spremili svoje putne torbe, opskrbili se kremama za sunčanje, kupaćim kostimima, platnenim šeširom, sunčanim naočalama i svim ostalim rekvizitima za plažu, vjerojatno ste zaboravili na nešto mrvicu važnije – a to je pregled kod stomatologa.

Naručite se