fbpx

Itero intraoralni skener i trodimenzionalno planiranje terapije

Intraoralni skeneri, trodimenzionalna obrada podataka i printanje donijelo je revoluciju u svim područjima od znanosti do proizvodnje, pa tako i u stomatologiji.

Do sada je protokol za sve stomatološke radove, od protetskih do ortodontskih, počinjao uzimanjem otisaka. Do kraja same terapije, ovisno o fazi, otisci se uzmu i do nekoliko puta. Intraoralno skeniranje nam zamjenjuje otiske i sve podatke prikuplja u roku od par minuta te ih prebacuje u 3D oblik. Sken zuba u 3D obliku je precizniji i daje nam puno više informacija nego modeli koji izlijemo iz otisaka.

iTero 2 intraoralni skener

iTero 2 element intraoralni je skener i jedan od najnovijih i najnaprednijih na tržištu, a softveri pomoću kojih obrađuje podatke omogućuju nam izvrsnu preciznost i brzinu.

Samo skeniranje traje kratko i ugodno je za pacijenta koji uvijek radoznalo prate nastanak trodimenzionalnog skena svojih zuba. Na dobivenom skenu je moguće, ovisno o pacijentovim zahtjevima, u različitim kompjuterskim programima planirati novi osmijeh. Softver OrtoCAD omogućuje veoma precizno planiranje ortodontske terapije, a u Invisalign simulatoru možemo u par minuta isplanirati Vaš novi osmijeh.

U planiranju funkcionalne i estetske rekonstrukcije osmijeha uvijek sudjeluje i pacijent, a ova najnovija tehnologija daje znatno bolju vizualizaciju i ubrzava nam i olakšava komunikaciju. Skeniranje za protetske radove također nam donosi još brži i puno precizniji protokol kod izrade estetskih protetskih nadomjestaka. Nakon skeniranja podatci se šalju direktno u zubotehnički laboratorij te je moguće odmah započeti izradu Vaših novih zuba.

Digitalna tehnologija koju svakodnevno koristimo donijela je mnoge prednosti, povećala nam mogućnosti i olakšala nam svakodnevni rad, a pacijentima donijela brže i preciznije radove s visoko estetskim i vrhunskim materijalima s kojima svakodnevno kreiramo nove prekrasne osmijehe.

Podijeli ovu objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Srodne objave:

Analiza osmijeha

Usta su dominantno obilježje lica i uz oči prva točka kontakta u komunikaciji s ljudima. Kozmetička stomatologija može uljepšati Vaš osmijeh, pri čemu ćete izgledati i osjećati se bolje.

Naručite se