fbpx

Itero intraoralni skener i trodimenzionalno planiranje terapije

Intraoralni skeneri, trodimenzionalna obrada podataka i printanje donijelo je revoluciju u svim područjima od znanosti do proizvodnje, pa tako i u stomatologiji.

Do sada je protokol za sve stomatološke radove, od protetskih do ortodontskih, počinjao uzimanjem otisaka. Do kraja same terapije, ovisno o fazi, otisci se uzmu i do nekoliko puta. Intraoralno skeniranje nam zamjenjuje otiske i sve podatke prikuplja u roku od par minuta te ih prebacuje u 3D oblik. Sken zuba u 3D obliku je precizniji i daje nam puno više informacija nego modeli koji izlijemo iz otisaka.

iTero 2 intraoralni skener

iTero 2 element intraoralni je skener i jedan od najnovijih i najnaprednijih na tržištu, a softveri pomoću kojih obrađuje podatke omogućuju nam izvrsnu preciznost i brzinu.

Samo skeniranje traje kratko i ugodno je za pacijenta koji uvijek radoznalo prate nastanak trodimenzionalnog skena svojih zuba. Na dobivenom skenu je moguće, ovisno o pacijentovim zahtjevima, u različitim kompjuterskim programima planirati novi osmijeh. Softver OrtoCAD omogućuje veoma precizno planiranje ortodontske terapije, a u Invisalign simulatoru možemo u par minuta isplanirati Vaš novi osmijeh.

U planiranju funkcionalne i estetske rekonstrukcije osmijeha uvijek sudjeluje i pacijent, a ova najnovija tehnologija daje znatno bolju vizualizaciju i ubrzava nam i olakšava komunikaciju. Skeniranje za protetske radove također nam donosi još brži i puno precizniji protokol kod izrade estetskih protetskih nadomjestaka. Nakon skeniranja podatci se šalju direktno u zubotehnički laboratorij te je moguće odmah započeti izradu Vaših novih zuba.

Digitalna tehnologija koju svakodnevno koristimo donijela je mnoge prednosti, povećala nam mogućnosti i olakšala nam svakodnevni rad, a pacijentima donijela brže i preciznije radove s visoko estetskim i vrhunskim materijalima s kojima svakodnevno kreiramo nove prekrasne osmijehe.

Podijeli ovu objavu

Srodne objave:

Zašto posjetiti stomatologa prije godišnjeg odmora?

Stiglo je vrijeme za dugo očekivani ljetni godišnji odmor. Ako ste već spremili svoje putne torbe, opskrbili se kremama za sunčanje, kupaćim kostimima, platnenim šeširom, sunčanim naočalama i svim ostalim rekvizitima za plažu, vjerojatno ste zaboravili na nešto mrvicu važnije – a to je pregled kod stomatologa.

Naručite se