fbpx

Kod stomatologa po dermalne filere! No, što je važno znati prije tretmana?

Zadnjih godina sve je veća učestalost korištenja dermalnih filera u ordinacijama doktora dentalne medicine.

Iako su u početku ovakve estetske zahvate isključivo obavljali dermatolozi i estetski kirurzi, danas doktori dentalne medicine svakodnevno osim zuba uljepšavaju i lica.

Dermalni fileri namijenjeni su tretiranju određenih zona lica, vraćaju tonus koži i daju ljepši i mlađi izgled, izglađuju bore i daju volumen tamo gdje nedostaje. Najpopularniji zahvat je upravo uljepšavanje ili uvećanje usana, a lijepe usne su nezamjenjiv okvir prekrasnog osmjeha.

Dugotrajnost samog tretmana ovisi o raznim faktorima poput dobi, spola, stanja kože, mjestu aplikacije te samom životnom stilu. Tretman izvodi doktor dentalne medicine koji je educiran i osposobljen za aplikaciju filera. Zahvat se obavlja u ordinaciji, brz je, bezbolan a rezultati su odmah vidljivi.

Kako izgleda sam zahvat?

Prije aplikacije filera osiguravamo bezbolnost jer želimo da zahvat prođe bez neugodnosti za pacijenta.

Dermalni fileri apliciraju se u zoni usana, nosa, brade i vrata, tretirajući brazde oko usana, ispod nosa i na čelu, bore iznad usana, oko očiju, bore podočnjaka te bore na vratu, a mogu korigirati i ožiljke.

Na bazi su hijaluronske kiseline, molekule koja je prirodni sastojak našeg tijela te ju naše tijelo prirodno razgrađuje. Hijaluronski dermalni fileri jednako se preporučuju ženama kao i muškarcima. Kod mlađih osoba se primjenjuju radi prevencije prvih bora, dok kod starijih pomlađuju i korigiraju znakove starenja na licu i vratu.

Idealno vrijeme za početak korištenja filera je pojava prvih bora jer se nepoželjne linije na licu lakše ispravljaju na samom početku nego kasnije, a redovitim obnavljanjem tretmana sprečava se njihovo produbljivanje te odgađa proces starenja.

Zahvat je neinvazivan što ovaj tretman čini mnogo poželjnijim i prihvatljivijim od invazivnih kirurških zahvata. S hijaluronskim filerima fizički izgled lica je pomlađen i osvježen, a ako se dozirano primjeni istovremeno potpuno prirodan.   

U Stomatološkoj Poliklinici Apolonija primjenjujemo princip višekratnog polaganog dopunjavanja koji po našem iskustvo postiže najbolje rezultate i najveće zadovoljstvo kod pacijenta te ujedno smanjuje troškove postupka.

Podijeli ovu objavu

Srodne objave:

Zašto posjetiti stomatologa prije godišnjeg odmora?

Stiglo je vrijeme za dugo očekivani ljetni godišnji odmor. Ako ste već spremili svoje putne torbe, opskrbili se kremama za sunčanje, kupaćim kostimima, platnenim šeširom, sunčanim naočalama i svim ostalim rekvizitima za plažu, vjerojatno ste zaboravili na nešto mrvicu važnije – a to je pregled kod stomatologa.

Analiza osmijeha

Usta su dominantno obilježje lica i uz oči prva točka kontakta u komunikaciji s ljudima. Kozmetička stomatologija može uljepšati Vaš osmijeh, pri čemu ćete izgledati i osjećati se bolje.

Naručite se