fbpx

Lasersko povećanje krune zuba

Estetika osmijeha ovisi u velikoj mjeri o odnosu zuba i zubnog mesa (desni), tj. o njihovoj međusobnoj harmoniji. U osmijehu treba prevladavati tzv. bijela estetika u odnosu na crvenu estetiku, tj. crveni rub desni trebao bi biti manje izražen, a zubi bi trebali dominirati.

Pretjerana vidljivost desni prilikom osmijeha, tzv. gummy smile narušava estetiku. Isto tako otečeno zubno meso, kao posljedica upale negativno utječe na ukupni dojam osmijeha. Vrlo je često slučaj da je zubno meso na neke zube (najčešće druge sjekutiće) spušteno pa ne postoji ujednačena linija desni.

Lasersko uklanjanje viška zubnog mesa ima prednost nad drugim metodama (klasično rezanje pomoću skalpela ili elektokauterizacija) jer ne djeluje štetno na okolna tkiva, djeluje vrlo selektivno, ne izaziva krvarenje kao klasično oblikovanje pomoću skalpela i daje predvidiv rezultat što nije slučaj sa spomenutim metodama. Zbog svega toga je i postoperativna bol znatno manja. Zahvat se radi uz lokalnu anesteziju, traje svega nekoliko minuta i potpuno je bezbolan.

Podijeli ovu objavu

Srodne objave:

Zašto posjetiti stomatologa prije godišnjeg odmora?

Stiglo je vrijeme za dugo očekivani ljetni godišnji odmor. Ako ste već spremili svoje putne torbe, opskrbili se kremama za sunčanje, kupaćim kostimima, platnenim šeširom, sunčanim naočalama i svim ostalim rekvizitima za plažu, vjerojatno ste zaboravili na nešto mrvicu važnije – a to je pregled kod stomatologa.

Naručite se