fbpx

Lasersko povećanje krune zuba

Estetika osmijeha ovisi u velikoj mjeri o odnosu zuba i zubnog mesa (desni), tj. o njihovoj međusobnoj harmoniji. U osmijehu treba prevladavati tzv. bijela estetika u odnosu na crvenu estetiku, tj. crveni rub desni trebao bi biti manje izražen, a zubi bi trebali dominirati.

Pretjerana vidljivost desni prilikom osmijeha, tzv. gummy smile narušava estetiku. Isto tako otečeno zubno meso, kao posljedica upale negativno utječe na ukupni dojam osmijeha. Vrlo je često slučaj da je zubno meso na neke zube (najčešće druge sjekutiće) spušteno pa ne postoji ujednačena linija desni.

Lasersko uklanjanje viška zubnog mesa ima prednost nad drugim metodama (klasično rezanje pomoću skalpela ili elektokauterizacija) jer ne djeluje štetno na okolna tkiva, djeluje vrlo selektivno, ne izaziva krvarenje kao klasično oblikovanje pomoću skalpela i daje predvidiv rezultat što nije slučaj sa spomenutim metodama. Zbog svega toga je i postoperativna bol znatno manja. Zahvat se radi uz lokalnu anesteziju, traje svega nekoliko minuta i potpuno je bezbolan.

Podijeli ovu objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Srodne objave:

Analiza osmijeha

Usta su dominantno obilježje lica i uz oči prva točka kontakta u komunikaciji s ljudima. Kozmetička stomatologija može uljepšati Vaš osmijeh, pri čemu ćete izgledati i osjećati se bolje.

Naručite se