Lasersko povećanje krune zuba

Estetika osmijeha ovisi u velikoj mjeri o odnosu zuba i zubnog mesa (desni), tj. o njihovoj međusobnoj harmoniji. U osmijehu treba prevladavati tzv. bijela estetika u odnosu na crvenu estetiku, tj. crveni rub desni trebao bi biti manje izražen, a zubi bi trebali dominirati.

Pretjerana vidljivost desni prilikom osmijeha, tzv. gummy smile narušava estetiku. Isto tako otečeno zubno meso, kao posljedica upale negativno utječe na ukupni dojam osmijeha. Vrlo je često slučaj da je zubno meso na neke zube (najčešće druge sjekutiće) spušteno pa ne postoji ujednačena linija desni.

Lasersko uklanjanje viška zubnog mesa ima prednost nad drugim metodama (klasično rezanje pomoću skalpela ili elektokauterizacija) jer ne djeluje štetno na okolna tkiva, djeluje vrlo selektivno, ne izaziva krvarenje kao klasično oblikovanje pomoću skalpela i daje predvidiv rezultat što nije slučaj sa spomenutim metodama. Zbog svega toga je i postoperativna bol znatno manja. Zahvat se radi uz lokalnu anesteziju, traje svega nekoliko minuta i potpuno je bezbolan.

Podijeli ovu objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Srodne objave:

Analiza osmijeha

Usta su dominantno obilježje lica i uz oči prva točka kontakta u komunikaciji s ljudima. Kozmetička stomatologija može uljepšati Vaš osmijeh, pri čemu ćete izgledati i osjećati se bolje.

Fileri i pomlađivanje lica

Hijaluronska kiselina se često naziva i molekula mladosti, a jedna je od glavnih građevnih jedinica ljudske kože i općenito vezivnog tkiva. Ima sposobnost zadržavanja vode i čini kožu mlađom i ljepšom.

Depigmentacija zuba

Pigmentacijske naslage najčešće nalazimo na prednjim donjim zubima i najčešće ih nije moguće ukloniti četkanjem zuba.

Dental Smile

Dental Smile Design obuhvaća metode Digital Smile Design i Dental Shape and Colour Design principe i sastavni su dijelovi planiranja prije izrade estetskih ljuskica, krunica ili ortodontske terapije.

Naručite se

Prijavite se na newsletter

Obavijestit ćemo Vas lakše o pogodnostima, novostima i posebnim popustima.