fbpx

Zašto posjetiti stomatologa prije godišnjeg odmora?

Stiglo je vrijeme za dugo očekivani ljetni godišnji odmor. Ako ste već spremili svoje putne torbe, opskrbili se kremama za sunčanje, kupaćim kostimima, platnenim šeširom, sunčanim naočalama i svim ostalim rekvizitima za plažu, vjerojatno ste zaboravili na nešto mrvicu važnije – a to je pregled kod stomatologa.

Nikako nemojte zaboraviti posjetiti stomatologa prije godišnjeg odmora. Zašto?

Profesionalnim čišćenjem zubi do bezbrižnog ljeta

Jedan od najjednostavnijih načina kako svoj osmijeh učiniti ljepšim na plaži jest profesionalno čišćenje zubi koje se sastoji od uklanjanja zubnog kamenca, pjeskarenja i poliranja zubi. Pjeskarenjem možete vratiti prirodnu boju zuba koji izgleda svetlije jer je zub očišćen od plaka i pigmentacija.

No zašto je, osim estetike, poželjno očistiti zube kod stomatologa? Prvenstveno, kao stomatološka poliklinika, želimo osigurati da pacijenti i njihova obitelj mogu uživati na godišnjem odmoru bez iznenadnih zubobolja. Dobra vijest je da je to lakše kontrolirati nego što se misli.

Karijesu je potrebno određeno vrijeme da se razvije, pa ako posjetite našu polikliniku radi čišćenja zuba, možemo ukloniti plak i kamenac koji bi ih mogli uzrokovati. Također možemo pregledati zube da vidimo ima li ranih znakova karijesa. Ako ih ima, možemo ukloniti karijes, očistiti to područje i postaviti ispun. Ovi koraci pomoći će zubima da ponovno postanu zdravi i snažni te da spriječite iznenadnu bol ili pucanje zuba u vrijeme kada to najmanje želite.

Izbjeljivanje za ljepši osmijeh na plaži

Ako želite zablistati na plaži u punom sjaju, izbjeljivanje zubi odlično je rješenje za vas. Iako zube možete izbijeliti kod kuće, profesionalno izbjeljivanje zubi u našoj poliklinici će posvijetliti vaše zube za nekoliko nijansi u samo jednom terminu.

Također, izbjeljivanje zubi može se kombinirati s drugim zahvatima estetske stomatologije za bolji ishod, a može vam pomoći u rješavanju ozbiljnih problema sa zubima kao što su bolesti desni i karijes.

Ako imate drugih stomatoloških problema koji mogu utjecati na vaš osmijeh, kao što su blage neusklađenosti ili okrhnuti zubi, liječnik će pregledati najbolju opciju za njihovo rješavanje. Jedna od takvih opcija je…

Ugradnja ljuskica za blistavi osmijeh

Ako ste nezadovoljni oblikom, bojom ili veličinom zubi, ugradnjom keramičkih ljuskica poboljšat ćete njihovu kvalitetu, izgled i trajnost.

Što su zapravo keramičke ljuskice? Riječ je o keramičkim listićima, oblikovanima za svakog pacijenta individualno, koje lijepimo na prednju površinu zubi.

U najviše se slučajeva izrađuju kako bi osmijehu dale ljepotu i odličan su izbor za pacijente koji su nezadovoljni veličinom, bojom ili oblikom pojedinih zubi.

U poliklinici Apolonija izrađujemo ih vrlo brzo, što znači da ćete već za nekoliko dana nakon posjeta poliklinici biti spremni za ljeto ispunjeno osmijehom.

Nekoliko savjeta za zdravlje zubi ljeti:

  • Pranje zubi dva puta dnevno i čišćenje zubnim koncem jednom dnevno najbolje je što možete učiniti kako bi vaši zubi bili zdravi. Mnogi ljudi konzumiraju više slatke hrane i pića kako vrijeme postaje toplije, pa je dobra oralna higijena posebno važna tijekom ljetnih mjeseci.
  • Pokušajte piti čim više vode, jer kada ste dehidrirani, vaša usta manje učinkovito proizvode slinu koja ispire bakterije i čestice hrane, što sprječava nakupljanje plaka i održava vaše zube i jezik čistima.
  • Nemojte se bojati sunčanja. Izlaganje suncu pomaže našim tijelima da stvaraju vitamin D koji je neophodan za dobro oralno zdravlje jer nam omogućuje apsorpciju kalcija – minerala koji gradi vaše zube. No isto tako nemojte pretjerati s izlaganjem suncu kako biste spriječili opekotine kože.
  • Žvakanje leda je popularan način da se istovremeno ohladite i hidrirate. Međutim, ova navika može ozbiljno oštetiti vaše zube i mogla bi okrhnuti ili slomiti zub, a vaš će zub morati biti uklonjen ako pukne ispod linije desni. Umjesto žvakanja leda, popijte čašu hladne vode.

Podijeli ovu objavu

Srodne objave:

Analiza osmijeha

Usta su dominantno obilježje lica i uz oči prva točka kontakta u komunikaciji s ljudima. Kozmetička stomatologija može uljepšati Vaš osmijeh, pri čemu ćete izgledati i osjećati se bolje.

Naručite se