fbpx
Search
Close this search box.

Invisalign, nevidljivi zubni aparatić

Prozirni zubni aparatić, Invisalign, prvi je omogućio nešto u čemu nijedan aparatić za zube do sad nije uspio: da samo Vi i ortodont znate za Vašu ortodontsku terapiju.

Isprobajte Online virtualni pregled!

Bez obzira gdje se nalazite možete preko interneta obaviti pregled kod naših specijalista.

Više informacija potražite na stranici Virtualni pregled ili nam pošaljite pitanje.

Što ćete doznati u ovom članku?

U ovom članku pročitajte o sljedećim temama:

Što je Invisalign?

Invisalign je naziv za sustav prozirnih plastičnih folija ili udlaga (izvorno “aligners” ili alajneri) kojima uspješno rješavamo problem neravnih zubi i nepravilnog zagriza.

Prema tome, Invisalign ima jednaku ulogu kao i svaki drugi ortodontski aparatić, ali vrši ju na potpuno nov tehnološki napredan način.

Kako je nastao Invisalign?

Invisalign je nastao iz nastojanja da se ortodontsku terapiju učini što jednostavnijom za pacijenta, s jedne strane, te riješi problem nezadovoljavajuće estetike zubnih aparatića, s druge.

Naime, tvorci Invisaligna bili su svjesni kako većina osoba bez obzira na uzrast izbjegava nošenje zubnog aparatića kako zbog čestih odlazaka specijalistu, tako i zbog toga što je obični zubni aparatić vrlo upadljivog izgleda.

Bez čestih odlazaka ortodontu i bez upadljive naprave na zubima

Prvi problem riješili su tako što pacijenti mogu sami izmjenjivati Invisalign ortodontske udlage te na ovaj način pratiti plan terapije i bez prečestih ortodontskih kontrola.

S druge strane, Invisalign udlage ili folije potpuno su prozirne i praktički nevidljive. Pacijenti se više ne osjećaju izloženi tuđim pogledima zbog svog zubnog aparatića.

Nakon dugogodišnjih istraživanja i tehnoloških razvoja godine1999. na tržište je izišao ortodontski aparatić Invisalign, američke tvrtke Align Technology.

Stomatološka poliklinika Apolonija, Zagreb centar: proziran izgled Invisalign folija
Proziran izgled Invisalign folija.

Brzo širenje Invisaligna

Premda je u početku dočekan skeptično od strane dijela struke, ubrzo se dokazao kao vrijedan alat u rukama specijalista ortodoncije.

Prema podacima tvrtke Align Technology, danas 75% američkih ortodonata, te sve više onih iz ostatka svijeta, koristi Invisalign u svojim terapijama.

Invisalign je osobito pozitivno dočekan od strane tinejdžera i mladih, koji jako brinu o svom izgledu među vršnjacima, ali i među odraslima, koji brinu o svom poslovnom imidžu.

Tako se vrlo brzo proširio po američkom tržištu, a zatim i u svijetu. Broj Invisalign terapija među tinejdžerima i odraslim osobama u cijelom svijetu premašio je 8 milijuna.

Invisalign je izvrsno rješenje za lijep osmijeh koje je, uz to, nevidljivo.

Doznajte jeste li kandidatkinja ili kandidat za Invisalign!

Obratite nam se s povjerenjem za savjet ili pošaljite pitanje.

Obavite stručni pregled bez napuštanja svog doma!

Nudimo Vam virtualni stomatološki pregled. Doznajte više!

Od čega je izrađen Invisalign aparatić?

Invisalign prozirne folije izrađene su od neškodljive i vrlo izdržljive specijalne plastike. Materijal je potpuno proziran i ne izaziva alergije.

Tvrtka Align Technology vlasnik je gotovo 1000 patenata koji su rezultat više od 20 godina istraživanja i razvoja uloženih u pronalazak optimalnog rješenja za izradu prozirnog aparatića.

Među revolucionarnim tehnologijama koje stoje iza najpoznatijeg i najuspješnijeg nevidljivog aparatića izdvajaju se sljedeće:

  • SmartTrack: patentirani materijal izrade Invisaligna koji primjenjuje nježnu, ali konstantnu i ujednačenu silu neophodnu za pomicanje zubi. Trebalo je testirati “samo” 260 različitih materijala prije nego se došlo do ovog rješenja.
  • SmartStaging: planiranje kretanja svakog pojedinačnog zuba određenim slijedom, u najprikladnijem trenutku, kako bi se optimizirao i lakše prognozirao rezultat terapije.
  • SmartForce: dodaci i značajke, poput upornih grebena, preciznih utora i razupora, te mnogih drugih specijalističkih alata, kojima se omogućuje rješenje širokog spektra ortodontskih nepravilnosti.

iTero skener i 3D dijagnostika

Među inovativnim tehnologijama koje prate Invisalign treba spomenuti iTero intra oralni skener. Riječ je o uređaju koji snima zapanjujućih 6000 sličica u sekundi kako bi pružio najdetaljniji mogući snimak usne šupljine.

iTero je opremljen digitalnim zaslonom i snimačem s optičkim elementom. Ortodont je u stanju dosegnuti i snimiti svaki Vaš zub. Konačni snimak ortodont će prikazati pacijentu na zaslonu u obliku 3D prikaza, a cijeli sken gotov je za manje od 10 minuta.

Stomatološka poliklinika Apolonija, Zagreb centar: iTero skener, s 3D prikazom skena na računalnom zaslonu
3D model na iTero skeneru.

Na temelju ovog skena možemo Vam u 3D tehniciodmah pokazati kako će izgledati Vaš budući osmijeh.

Je li Invisalign jednako učinkovit kao drugi zubni aparatići?

Unatoč naprednom konceptu i desetljećima razvoja ljudi se i dalje pitaju je li Invisalign doista učinkovit, budući da na hrvatskom tržištu postoji tek nekoliko godina.

Stomatološka poliklinika Apolonija, kao stomatološka ustanova s pola stoljeća djelovanja, specijalizirana za ortodonciju, te kao Platinum Invisalign Provider, ispunjava sve kriterije za odgovor na ovo pitanje.

Prije svega treba imati na umu da je zubni aparatić samo alat u rukama specijalista ortodonta.

Kao što vrstan majstor poseže za onim alatom koji će mu najbolje poslužiti, tako i u Apoloniji primjenjujemo razne aparatiće kako bismo ortodontsku terapiju učinili uspješnom.

Kao specijalisti s preko stotinu Invisalign terapija godišnje, te s tisućama uspješno dovršenih ortodontskih terapija, možemo reći da je Invisalign u većini primjena jednako uspješan kao i bilo koje drugo ortodontsko rješenje.

Treba li nakon Invisaligna nositi retainer?

Budući da sâm Invisalign podsjeća na retainer, pacijenti se pitaju je li i nakon Invisaligna potrebna retencija.

Da, nakon Invisaligna, kao i nakon svakog zubnog aparatića, potrebno je nositi retainer. Uz naš program retencije i jamstvo na uspješnost terapije kod nas ćete taj dio ortodontske terapije puno ugodnije proći.

Jeste li doznali ono što Vas zanima?

U ovom članku doznali ste više o Invisalignu. Možda Vas zanimaju i druge teme, kao što su:

Naši specijalisti ortodoncije rado će odgovoriti na Vaša pitanja.

Uz tisuće uspješnih ortodontskih terapija i najsuvremeniju dijagnostiku vjerujemo da možemo pronaći rješenje i za Vaš ortodontski problem.

Obratite nam se za savjet ili pošaljite pitanje.

Obavite stručni pregled bez napuštanja svog doma!

Nudimo Vam virtualni stomatološki pregled. Doznajte više!