fbpx

Što podrazumijeva CAD/CAM tehnologija?

Stomatološka poliklinika Apolonija svojim pacijentima osigurava vrhunsku uslugu s najnovijim tehnološkim sustavima poput CAD/CAM tehnologije.

CAD/CAM kratica označava Computer Aided Design/Computer Aided Manufacturing ili u prijevodu dizajniranje i proizvodnja potpomognuta računalom.

Koristi se prilikom izrade:

Proces izrade se ovom tehnologijom skraćuje u velikoj mjeri. Računalo osigurava savršeno i precizno izrađen zubni nadomjestak i smanjuje mogućnost pogreške kod njegove izrade.

Ova tehnika minimalno je invazivna i nije niti malo neugodna za pacijenta.

Kako se CAD/CAM koristi u praksi?

Specijalizirani sustav sastoji se od intraoralne kamere i kompjuterskog softvera koji na ekranu prikazuje skenirane zube. Otisak nije potreban jer kamera skenira Vaše zube u 3D formatu koji je odmah spreman za daljnju obradu.

Pripremanje zuba za nadogradnju

Započinjemo pripremom, potom prepariramo zube ovisno o vrsti nadomjestka. Zubi su nakon toga spremni za otiskivanje.

Uzimanje optičkog otiska zuba

iTero intraoralnim skenerom detaljno snimamo zube i zagriz uzimajući optički otisak. Na temelju njega program će oblikovati savršenu kruniculjuskicu ili drugu zubnu nadogradnju. Na ekranu se pojavljuje 3D prezentacija kako će izgledati vaš budući zub.

Modeliranje zuba

Softver izračunava veličinu, oblik i izgled keramičkog nadomjestka spremnog za izradu. Sve ovo se odvija pod stručnim vodstvom i nadzorom naše specijalistice stomatološke protetike.

Obrada zubnog nadomjestka glodalicom

Nakon 3D modeliranja u programu, višeslojni keramički blok postavlja se u glodalicu (dental milling machine). Glodalica izrađuje nadomjestak prirodnog izgleda koji će potpuno zamijeniti nedostatak zuba.

Stomatološka poliklinika Apolonija, Zagreb centar: CAD/CAM glodalica.
CAD/CAM glodalica.

Keramika je najkvalitetniji materijal za izradu protetskog zubnog nadomjestka. Osim što izgleda kao prirodan zub u potpunosti je biokompatibilan materijal.

Stomatološka poliklinika Apolonija spaja tradiciju dugu 50 godina s najsuvremenijim protokolima liječenja i vrhunskom tehnologijom.

Pristupamo individualno svakom svom pacijentu.

Obratite nam se s povjerenjem.