fbpx
Search
Close this search box.

Digital smile design i 3D simulacija osmijeha

Dizajn osmijeha je širok pojam koji u sebi skriva puno novih mogućnosti ali i tradicionalnih temeljnih principa.

Jedan od tih principa je sudjelovanje pacijenta u stvaranju svog savršenog osmijeha. Iako struka uvijek poštuje određena pravila i estetske standarde, najvažniji faktor u kreiranju osmjeha ipak mora biti sam pacijent.

Njegova ideja i njegove želje jedan su od najbitnijih faktora.

Odnos prema pacijentu

Suradnja liječnik-pacijent dobiva novu dimenziju uz Digital smile design koncept. Donedavno je u komunikaciji između pacijenta i stomatologa moglo doći do nesporazuma.

Pacijent nema način za pokazati i objasniti svoju ideju, a stomatolog nema uvijek dovoljno strpljenja da se potrudi razumjeti i shvatiti pacijentove želje.

Ovo postaje problem kada pacijent sam ne zna na koji način iskomunicirati i prenijeti svoju viziju.

Nove tehnologije, nove mogućnosti

Uz najnovije digitalne metode pacijent je u mogućnosti postati izvršni dio tima koji sam izabire kako će izgledati njegov savršeni osmijeh.

Tehnologija nam je već puno napretka donijela u stomatologiji, a Digital smile design je jedna od stvari koja zasigurno ulazi u praksu kao nešto što će postati svakodnevica te sastavni dio terapijskih protokola.

Kako dizajniramo nov osmijeh?

Dizajn osmjeha počinje na prvom pregledu kada se razmjenjuju prve ideje i mogućnosti. Naprave se fotografije osmijeha te se uzmu 3D skenovi zuba pomoću kojih odmah možete vidjeti 3D prikaz vaših zuba.

Kombiniranjem napravljenih fotografija i skenova moguće je vjerno prikazati i simulirati gotovo sva rješenja za novi osmijeh.

Simulacijom u 3D softverima može se vrlo vjerno simulirati sve ortodontske, protetske ali implanto-protetske radove te zatim simulacije prenijeti na fotografije osmijeha.

Vaš dizajn moguće je prikazati i u suradnji s zubotehničkim laboratorijem koji na gipsanim modelima mogu navoštavanjem prikazati kako će izgledati budući osmjeh (tzv. wax-up).

Metode Dental smile designa sastavni su dijelovi planiranja prije izrade estetskih ljuskica i pacijentu olakšavaju izbor estetike i prilagodbe njegovim željama.

Laboratorij može izraditi pokazne krunice ili ljuskice koje su od privremenog materijala i služe za što bolje određivanje konačnog izgleda i novog osmijeha.

Na ovaj način možete svoj novi osmijeh isprobati prije nego se odlučite da je to – to!

Kad je moguće primijeniti dizajn osmijeha?

Dizajn osmijeha moguć je i prije početka ortodontske terapije uz Invisalign sustav nevidljivih ortodontskih aparatića ili Insignia ortodontski sustav koji koristi 3D printing za izradu bravica u potpunosti individualiziranih za svakog pacijenta.

Uz kompjutersku simulaciju nakon skeniranja zuba za par minuta gotov je 3D prikaz vaših zuba nakon ortodontske terapije.

Stomatološka poliklinika Apolonija spaja tradiciju dugu 50 godina s najsuvremenijim protokolima liječenja i vrhunskom tehnologijom.

Pristupamo individualno svakom svom pacijentu.

Obratite nam se s povjerenjem.