fbpx

Ortodoncija za djecu i odrasle


Uz Apoloniju do lijepog osmijeha i manje bolova zuba

01

Godine iskustva u ortodontskoj terapiji.

02

Individualni pristup planu liječenja nepravilnosti zubala i rani uvid u očekivane rezultate.

03

Mogućnost izbora različitih vrsta terapije u dogovoru s liječnikom.

Kontaktirajte nas već danas i osigurajte dugotrajno rješenje za vaše zdravlje i osmijeh.

Ortodontska terapija je idealan izbor za Vas ukoliko imate problema sa nepravilnim položajem zuba i ako doživljavate bolna stanja uzrokovane ovim problemom.

Zašto je potrebna ortodoncija?
✔︎

Vaš osmijeh će biti još ljepši!

✔︎

Od sada neometano uživajte u hrani.

✔︎

Bolovi uzrokovani lošim položajem zuba će nestati.

Ciljevi ortodoncije

Što je ortodoncija i za koga je namijenjena?

Ortodoncijom nazivamo granu stomatologije čiji cilj je rješavanje problema uzrokovanih loše postavljenim zubima. Ortodontska terapija je namijenjena i odraslima i djeci, a obzirom na to da se zubi mogu micati bilo kada, ne postoji gornja granica za ovu terapiju.

Koji su glavni rezultati?

  • Jedan od glavnih rezultata ortodontske terapije je bolja estetika osimjeha koja kao rezultat daje bolju funkciju zuba i žvačnog sustava.
  • Osim toga, jedan od rezultata je i umanjeno trošenje zuba zahvaljujući puno boljem zagrizu.
  • Terapija omogućava olakšano čišćenje zuba i usne šupljine.

Kada može početi najranije?

Ortodontska terapija može početi još u ranoj dječjoj dobi te se usmjeravanjem rasta zuba mogu na vrijeme spriječiti razni problemi koji se mogu pojaviti u razvoju djece.

Ukoliko već imate probleme uzrokovane loše postavljenim zubima, uz dogovor sa našim stručnjacima saznajte koji je Vaš idealan plan ortodontske terapije.

Ortodontska terapija - planiranje i vrste terapije

Svaka ortodontska terapija započinje određivanjem ciljeva terapije te je jako bitno da stomatolog i pacijent djeluju kao tim u rješavanju problema i stvaranju novog osmijeha. Osim ciljeva,u inicijalnoj fazi terapije možete dogovoriti vrstu terapije te saznati koliko ta terapija može trajati.

Moderna ortodoncija pacijentima pruža veliku motivaciju u obliku digitalnog planiranja pomoću 3D skena, pa tako pacijenti mogu unaprijed vidjeti kako će izgledati rezultati uspješne terapije.

Stomatološka poliklinika Apolonija, Zagreb: mlada djevojka gleda u 3D sken zuba

Liječenje kod paradontne bolesti i nedostatka zuba

Ukoliko imate problema sa paradontnom bolesti ili nemate sve zube, ortodontska terapija je jedan od bitnijih koraka u uspostavljanju boljeg položaja zuba i čeljusti, a suvremene metode terapije osiguravaju trajno rješenje Vaših problema.

Vrste aparatića za ortodontsku terapiju

Liječenje problema s položajem zuba se može liječiti na nekoliko načina te je jako bitno u dogovoru s liječnikom izabrati terapiju. Moderna ortodoncija je jako napredna pa sve predložene terapije donose estetski jako lijepe rezultate. Najčešće opcije liječenja su:

  • Fiksni ortodontski aparatići
  • Invisalign aparatići

Fiksni ortodontski aparatić

Stomatološka poliklinika Apolonija, Zagreb: mlada djevojka s klasičnim ortodontskim aparatićem

Fiksni ortodontski aparati su jedan od najčešćih rješenja problema položaja zuba, a suvremeni fiksni aparati su manje vidljivi i ugodni za pacijenta.

Ova vrsta aparata se sastoji od bravica na zubima te lukova koji ih povezuju, a gomila dostupnih kombinacija bravica je dovela do toga da su one postale svojevrsni modni dodatak te su izrazito estetski privlačne.

Ortodontska terapija najčešće traje godinu do dvije ali postoje i ubrzane ortodontske terapije koje za cilj imaju popravljanje estetike u kraćem periodu.

Invisalign

Stomatološka poliklinika Apolonija, Zagreb: djevojka stavlja Invisalign aparatić

Invisalign je vodeći brend u ortdontskom sustavu prozirnih aparata za poravnanje.

Razlika između aparata ove vrste i fiksnog aparatića je u tom što Invisalign nema bravice ni lukove.

Riječ je o izrazito praktičnom i estetski lijepom rješenju za poravnanje, a održavanje higijene je jednako kao i prije zahvaljujući jednostavnom skidanju aparatića. Osim higijene olakšana je i prehrana, a pacijent može ukloniti aparatić kada god poželi.

Osim estetskih i praktičnih prednosti Invisalign ima dodanu prednost kraćeg trajanja terapije što uključuje i rjeđe kontrole koje se provode samo svakih nekoliko mjeseci. Osim toga, pacijenti čitavo vrijeme imaju jasnu sliku kako će zubi izgledati tijekom i nakon provedene terapije.

Koju metodu odabrati?

Fiksni aparatići se jako dugo koriste u liječenju problema sa nepravilnosti zuba te su se pokazali kao pouzdano rješenje mnogih problema. Moderni aparatići izgledaju puno ljepše, estetski su privlačniji te su jako ugodni za nošenje.

Invisalign aparatići su moderna i u posljednje vrijeme jako popularna metoda terapije. Najveća prednost ove terapije je prozirnost zahvaljujući kojoj je aparatić jedva vidljiv. Osim toga, on se lako uklanja, a unatoč svim prednostima, rezultati terapije su jednaki ili bolji od aparatića bravicama.

U Apoloniji na liječenje problema sa zubima gledamo kao na timski posao pa je stoga ključna konzultacija s liječnikom kako bi što bolje isplanirali samu terapiju i prilagodili je Vašim potrebama.

Dječja ortodoncija - prevencija i liječenje problema

Stomatološka poliklinika Apolonija, Zagreb: dijete na stomatološkom pregledu

Kada započeti sa pregledima zuba?

Dječji zubići počinju nicati već tokom prvih nekoliko mjeseci života pa su prvi pregledi prilika da se dijete navikne na stomatološku ordinaciju i liječnika.

Tokom vrtićke i rane školske dobi je idealno vrijeme za djetetov prvi posjet ortodontu.

Koji su ciljevi liječenja kod djece?

U ovako ranoj dobi glavni cilj je sprječavanje ortodontskih anomalija. Osim toga, ovo je idealno vrijeme za edukaciju djeteta i roditelja o provođenju vježbi mišića lica i jezika koje mogu pomoći u uklanjanju nepravilnosti.

Ukoliko je potrebno može se provesti i interceptivna terapija upotrebom različitih mobilnih aparata namijenjenih raznim anomalijama, te se može događati da dijete svakih nekoliko mjeseci nosi novi aparat.

Nakon 12. godine mogu se provoditi i fiksne terapije s bravicama, a postoje i Invisalign rješenja za tinejdžere. Cilj terapije je uspostava pravilnog gornjeg i donjeg zubnog luka u skladnom međusobnom odnosu i posljedično lijep i privlačan osimjeh.

U Apoloniji Vam nudimo garanciju kvalitete i uspjeha

Kako bismo se najbolje prilagodili Vašim željama i skratili trajanje terapije javite nam se sa pitanjima ili upitom za pregled već danas.

Naši specijalisti će Vam maksimalno izaći ususret kako bismo najoptimalnije organizirali Vašu terapiju.

Europen Union

Europska unija.
Zajedno do fondova EU

Strukturnifondovi
Strukturnifondovi

Projekt “Prezentacijska stranica stomatološke poliklinike APOLONIJA” sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Pročitaj više