fbpx
Naručite se

Parodontologija

Higijena i vrijeme su ključevi liječenja

Nakon karijesa, bolesti potpornih tkiva zuba (parodonta) su najčešći uzročnici gubitka zubi.

Naručite se

Parodontološki protokol liječenja

Jedina prava prevencija parodontne bolesti je ako slijedimo naše glavne korake za zaustavljanje i sprječavanje nastanka parodontitisa.

 • Napraviti tzv. inicijalnu parodontološku terapiju kod doktora dentalne medicine koji to radi ili specijalista parodontologije. Ta će terapija ukloniti uzročnike upale i omogućiti početak cijeljenja tkiva. Nakon inicijalne terapije potrebno je s dobrom higijenom i s usnim dezinficijensima omogućiti početno cijeljenje tkiva.
 • Potrebno je napraviti česta čišćenja zuba i zubnog kamenca kod stomatologa: klasična preporuka je dva puta godišnje, a kod parodontitisa 3-4 puta godišnje.
 • Svakodnevno temeljito održavanje higijene usta i zuba: pranje zuba dva do tri puta dnevno po barem 4 minute, korištenje interdentalnih četkica, četkanje na poseban način u koji će Vas uputiti Vaš stomatolog, povremeno ispiranje s oralnim tekućinama.
 • Upornost u liječenju. Liječenje parodontitisa je doživotno i nakon određenog vremena događa se da pacijenti zanemaruju svoju bolest. Zbog toga smo razvili sustav praćenja i obavještavanja naših pacijenata što dovodi do boljih rezultata u liječenju i sprječavanju posljedica parodontitisa.
 • Pravilnim liječenjem zaustavit će se daljnji gubitak kosti, ali navedene promjene često će ostati. Naravno, postoje načini da se pacijentu poboljša estetika zubi, a to uključuje restaurativne zahvate, fiksaciju pomičnih zuba, ortodontsko ispravljanje, kompletnu protetsku ili protetsko – implantološku rehabilitaciju.

  Stomatološka poliklinika Apolonija, Zagreb: starija gospođa sa zdravim osmijehom

  Pošaljite upit

  Naručite se
  01

  Kontaktirajte nas preko kontakt obrasca, nazovite telefonom ili preko Facebook stranice. Naše ljubazno osoblje kontaktirat će Vas u najkraćem roku.

  02

  Prvi stomatološki pregled i planiranje terapije stoji 150 kn, a specijalistički pregledi 300 kn. Ponudit ćemo Vam najbolje i najprimjerenije rješenje s procjenom troškova i trajanja terapije.

  03

  Izaberite način plaćanja koji vam najviše odgovara. Nakon liječenja, pridržavajte se uputa, a mi ćemo voditi brigu da održite zdravlje Vaših zuba.

  Naručite se

  Europen Union

  Europska unija.
  Zajedno do fondova EU

  Strukturnifondovi
  Strukturnifondovi

  Projekt “Prezentacijska stranica stomatološke poliklinike APOLONIJA” sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
  Pročitaj više