fbpx
Search
Close this search box.

Prava pacijenata

U poliklinici Apolonija svjesni smo vrijednosti svakog čovjeka i pacijenta. Komunikacija s pacijentima stoga je iznimno važna.

Kako bi pacijent razumio sve aspekte svog liječenja potrebno je svaki dio pobliže objasniti i približiti mu sve nepoznate pojmove.

Stomatološka poliklinika Apolonija, Zagreb centar: dr. Tarle savjetuje pacijenticu.
dr. Tarle savjetuje pacijenticu

Najznačajnija prava pacijenata su:

  • pravo na informiranost,
  • pravo na sudjelovanje u odlučivanju,
  • pravo na odbijanje zahvata,
  • pravo na zaštitu osobnih i medicinskih podataka.

Pacijent mora biti na prikladan način obaviješten o dijagnostičkim postupcima, pretragama, rizicima, opasnostima i mogućnostima komplikacija kako bi u suradnji s liječnikom mogao donijeti ispravne odluke.

Takvo informiranje provodi se usmenim načinom, razgovorom te pisanim načinom u obliku “Informiranog pristanka” koji je i zakonska obaveza.

Sve što je liječnik saznao obavljajući svoj posao smatra se liječničkom tajnom i liječnik ju je obvezan čuvati i nakon pacijentove smrti.

Apolonija – uvijek tu za Vas

Svaki naš razgovor čuvana je tajna i možete se osloniti na nas kao tim savjesnih liječnika. Vaša prava poštujemo u potpunosti i pobrinut ćemo se odgovoriti na sva Vaša pitanja.

Znamo koliko je važno biti upoznat s tijekom terapije kada se radi o dentalnom zdravlju stoga ćemo uvijek biti transparentni i otvoreni za sva pitanja.

Stomatološka poliklinika Apolonija spaja tradiciju dugu 50 godina s najsuvremenijim protokolima liječenja i vrhunskom tehnologijom.

Pristupamo individualno svakom svom pacijentu.

Obratite nam se s povjerenjem.