fbpx

Socijalna odgovornost

Koncept socijalno odgovornog poslovanja polazi od sve snažnijeg uvjerenja da moderna tvrtke imaju sve više odgovornosti prema svojoj ulozi u društvu.

Što je to društveno odgovorno poslovanje?

Utjecaj pojedinih korporacija na socijalni razvoj društva sve je više negativan. Sve veći jaz bogatih i siromašnih doveo je do velikih socijalnih poremećaja i nejednakosti u društvu.

Kao posljedica toga, nastao je novi koncept poslovanja koji se ne smije vezati samo za ostvarivanje profita već i za socijalnu odgovornost. Socijalna odgovornost je odgovornost prema siromašnima, slabima i bespomoćnima.

Kako u Apoloniji brinemo o drugima?

Stomatološka poliklinika Apolonija se ne ističe samo svojim aktivnostima usmjerenim ka zdravlju. Posebno smo ponosni na svoj odnos prema okolišu i zaposlenicima, ali i društvenom djelovanju.

Kontinuirano ulažemo napore kako bi se stalno iznova dokazali kao društveno odgovorna poliklinika. Uvijek smo spremni pomoći najranjivijim skupinama te donirati sredstva za društveno važne projekte.

Socijalna osjetljivost predstavlja vještinu primanja verbalnih poruka i razumijevanja društvenih pojavnosti. Stoga se uvijek trudimo unaprijediti, savjetovati i educirati sve svoje zaposlenike.

Udruge i projekti koje podupiremo

Stomatološka poliklinika Apolonija ponosna je na sve što čini u svom humanitarnom radu, dodatnoj edukaciji naših specijalista te informiranju opće javnosti.

Kroz različite oblike donacija dosad smo surađivali sa sljedećim organizacijama:

 • SOS dječje selo Hrvatska
 • Dom za djecu Nazorova
 • UNICEF
 • KORAK U ŽIVOT
 • Sudjelovanje u kupovini aparata za Zavod za bolesti uha, grla, nosa KBC Sveti Duh Zagreb
 • Sudjelovanje u opremanju operacijske sale za djecu s posebnim potrebama KBC Osijek
 • DEBRA – Zajedno za djecu leptire
 • Rotary Klub Zagreb – Centar
 • Stipendije za učenike i studente težeg imovinskog stanja
 • Digital Literacy Revolution – osiguravanje digitalne pismenosti osnovnoškolaca
 • Pojedinačne donacije siromašnim obiteljima

Suradnja na projektima u Republici Hrvatskoj

Kako nastaje karijes, kako ga spriječiti i što točno slatkiši rade našim zubima, saznala su djeca iz SOS Dječjeg sela Lekenik, na edukativnoj radionici “Zubar na jedan dan”.

Humanitarna akcija Korak u život, podržana je kao jedna od najuspješnijih i najdugovječnijih humanitarnih akcija organiziranih na ovim prostorima. Omogućuje nastavak akademskog obrazovanja djeci bez odgovarajuće skrbi po završetku njihova srednjoškolskog/gimnazijskog školovanja.

Prepoznali smo i važnost djelovanja Društva oboljelih od bulozne epidermolizeDEBRA i odlučili se priključiti potpori koju trebaju njihovi projekti “Zajedno za djecu leptire”.

Pokrenuli smo i vlastitu humanitarnu akciju S P A – Solidarni i Plemeniti u Akciji. Kroz svoju djelatnost pomažemo one kojima je potrebno.

Za obljetnice i blagdane umjesto poklona skupljamo sredstva koja doniramo siromašnim obiteljima. Pokrećemo akcije s pojedinim distributerima stomatoloških brendova.

Uvjereni smo da možemo i trebamo pomagati onima kojima je pomoć potrebna.

Stomatološka poliklinika Apolonija spaja tradiciju dugu 50 godina s najsuvremenijim protokolima liječenja i vrhunskom tehnologijom.

Pristupamo individualno svakom svom pacijentu.

Obratite nam se s povjerenjem.