Usmjeravanje rasta zubi

Vrijeme početka je u u vrtićkoj ili ranoj školskoj dobi. U toj se dobi mogu na vrijeme spriječiti nekoliko problematičnih ortodontskih anomalija pa ne treba propustiti taj važan period djetetovog života. Terapija uključuje edukaciju roditelja i djeteta o provođenju vježba mišića lica i jezika kako bi se uklonile nepravilne i štetne funkcije te npr. ispravilo infantilno gutanje.

Nadalje, terapija uključuje i uklanjanje štetnih kontakata mliječnih zuba koji čeljusti vode u prisilan položaj i time koče njihov pravilan rast i razvoj. Rana ortodontska terapija uključuje i ciljana vađenja mliječnih zuba u slučajevima nesklada u veličini zuba i čeljusti te još nekoliko vrsta postupaka. Također uključuje i nošenje različitih ortodontskih aparatića.

Više o ortodontskim terapijama saznajte na linku

Podijeli ovu objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Srodne objave:

Interceptivna terapija

Ortodontska terapija koja “djeluje s rastom” počinje u periodu intenzivnog rasta djeteta (tzv. predpubertalni pik rasta). Tada prvenstveno djelujemo ortopedski na djetetove čeljusti i zube.

Ortodoncija u školskoj dobi

Početak škole označava tri promjene. Prva je nicanje trajnih zuba i pojačana potreba za higijenom te početak korištenja vodica za usta prilagođena djetetovom uzrastu. Druga je prvi posjet ortodontu, dok je treća izrada školskog dentalnog kartona…

Naručite se

Prijavite se na newsletter

Obavijestit ćemo Vas lakše o pogodnostima, novostima i posebnim popustima.