fbpx
Search
Close this search box.

Usmjeravanje rasta zubi

Vrijeme početka je u u vrtićkoj ili ranoj školskoj dobi. U toj se dobi mogu na vrijeme spriječiti nekoliko problematičnih ortodontskih anomalija pa ne treba propustiti taj važan period djetetovog života. Terapija uključuje edukaciju roditelja i djeteta o provođenju vježba mišića lica i jezika kako bi se uklonile nepravilne i štetne funkcije te npr. ispravilo infantilno gutanje.

Nadalje, terapija uključuje i uklanjanje štetnih kontakata mliječnih zuba koji čeljusti vode u prisilan položaj i time koče njihov pravilan rast i razvoj. Rana ortodontska terapija uključuje i ciljana vađenja mliječnih zuba u slučajevima nesklada u veličini zuba i čeljusti te još nekoliko vrsta postupaka. Također uključuje i nošenje različitih ortodontskih aparatića.

Više o ortodontskim terapijama saznajte na linku

Podijeli ovu objavu

Srodne objave:

Kako odabrati vrstu bravica za fiksni aparatić?

Ako ste učinili svoj prvi korak k ortodontskoj terapiji i ustanovili da biste trebali reagirati na anomaliju, sljedeće što trebate učiniti je odabrati vrstu bravica za fiksni aparatić. U ovom ćemo se blogu osvrnuti na fiksne mobilne aparatiće, odnosno na dijelove koji ponajviše utječu na funkcionalnost, ali su i najvažniji kada u obzir uzmemo i estetiku. Riječ je o bravicama – dijelu koji prvi primijetite na zubima osobe s fiksnim aparatićem. 

Naručite se