fbpx

Usmjeravanje rasta zubi

Vrijeme početka je u u vrtićkoj ili ranoj školskoj dobi. U toj se dobi mogu na vrijeme spriječiti nekoliko problematičnih ortodontskih anomalija pa ne treba propustiti taj važan period djetetovog života. Terapija uključuje edukaciju roditelja i djeteta o provođenju vježba mišića lica i jezika kako bi se uklonile nepravilne i štetne funkcije te npr. ispravilo infantilno gutanje.

Nadalje, terapija uključuje i uklanjanje štetnih kontakata mliječnih zuba koji čeljusti vode u prisilan položaj i time koče njihov pravilan rast i razvoj. Rana ortodontska terapija uključuje i ciljana vađenja mliječnih zuba u slučajevima nesklada u veličini zuba i čeljusti te još nekoliko vrsta postupaka. Također uključuje i nošenje različitih ortodontskih aparatića.

Više o ortodontskim terapijama saznajte na linku

Podijeli ovu objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Srodne objave:

Kada smo prestari za ortodontsku terapiju?

Kad pomislimo na aparatić za zube, mnogi će se sjetiti mobilnog aparatića kojeg su nosili kao djeca. Sjećamo se i američkih serija i filmova u kojima su tinejdžeri nosili fiksne aparate. Zbog sličnih iskustava i uvjerenja brojni ljudi danas, u odrasloj dobi, nisu zadovoljni svojim zubima, ali misle da je

Naručite se